Nova sezona The Crown

Glavna junakinja

Tretja sezona serije The Crown, v kateri sledimo življenju angleške kraljice Elizabete II, je prišla na Netflix. Glavni igralci so se zamenjali, ker je serija preskočila dobro desetletje. Kraljica se tako vrača v bolj zreli starosti srednjih let.

Vračamo se v šestdeseta in sedemdeseta

Zgodba se osredotoča na šestdeseta in sedemdeseta leta prejšnjega stoletja. Princ Charles se že spogleduje s Camillo, princesa Margaret ljubimka z mlajšim moškim in kraljičin mož Phillip doživlja krizo srednjih let.

Kraljica Elizabeta II in princ Filip

Sezona prikazuje pomembne svetovne dogodke, od pristanka na luni do ekonomske krize v Veliki Britaniji. Lady Diana se še ne prikaže (to nas čaka v četrti sezoni), nas pa zgodba popelje v ozadje kraljevega dvora.

Igralci in režija so odlični

Glavna igralca sta fantastična. Olivia Coleman je prav čudovita v vlogi kraljice, medtem ko se Tobias Menzies ne more otresti svoje vloge v seriji Outlander. Kraljeva družina je prikazana v ne ravno bleščeči luči, kar jih prikaže bolj človeške.

Olivia Coleman kot kraljica Elizabeta II

Režija je tako kot v prvih dveh sezonah odlična. Serija se posveča scenografiji in ustvarja primerno vzdušje. Dialogom so posvetili veliko pozornosti – in to se jim je obrestovalo. Tako lahko vidimo, kako težko vlogo ima kraljeva družina v sedanji družbi, saj mora za vsako ceno ostati nepristranska.

Kraljica je delala napake

Moramo pa priznati, da plemstvo ni prikazano ravno v najlepši luči. Večkrat se vprašamo, kako to, da je kraljica Elizabeta sploh privolila v snemanje te serije. Prikažejo se njene napake in težave v zakonu. Odraščala je v zelo strogem gospodinjstvu in odkar je postalo jasno, da bo prevzela prestol, bila podvržena milijardi pravil.

Churchill v kadi polije vodo po tleh, uslužbenka sedi pred vrati kopalnice in se zdrzne, ko voda priteče do nje

Serija je odlična in popolna za vse oboževalce zgodovinskih dram. Osvetli dogajanje v prejšnjem stoletju in nas opomni na pretekle tragedije in svetovne prelomnice. Hkrati pa kraljevo družino prikaže v novi luči, kot običajne smrtnike, ki so se po spletu nepredvidenih dogodkov znašli na vrhu monarhije.

Urednica revije Študent

PREGLEJ PREGLED
Igra
Režija
Scenografija
Celota
Prejšnji članekTop 5 aplikacij za vsakega študenta
Naslednji članekS trajnostnimi zaobljubami v leto 2020

Urednica revije Študent

nova-sezona-the-crownSerija je odličen primer zgodovinske drame. Kraljevo družino prikaže v bolj ranljivi vlogi, kot posameznike, ne pa bogove. Določene podrobnosti sicer morda niso najbolj zgodovinsko točne, vendar vseeno precej dobro sledijo zgodovini. Igralci so odlični, režija prav tako.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.