Nova sezona The Crown

Glavna junakinja

Tretja sezona serije The Crown, v kateri sledimo življenju angleške kraljice Elizabete II, je prišla na Netflix. Glavni igralci so se zamenjali, ker je serija preskočila dobro desetletje. Kraljica se tako vrača v bolj zreli starosti srednjih let.

Vračamo se v šestdeseta in sedemdeseta

Zgodba se osredotoča na šestdeseta in sedemdeseta leta prejšnjega stoletja. Princ Charles se že spogleduje s Camillo, princesa Margaret ljubimka z mlajšim moškim in kraljičin mož Phillip doživlja krizo srednjih let.

Kraljica Elizabeta II in princ Filip

Sezona prikazuje pomembne svetovne dogodke, od pristanka na luni do ekonomske krize v Veliki Britaniji. Lady Diana se še ne prikaže (to nas čaka v četrti sezoni), nas pa zgodba popelje v ozadje kraljevega dvora.

Igralci in režija so odlični

Glavna igralca sta fantastična. Olivia Coleman je prav čudovita v vlogi kraljice, medtem ko se Tobias Menzies ne more otresti svoje vloge v seriji Outlander. Kraljeva družina je prikazana v ne ravno bleščeči luči, kar jih prikaže bolj človeške.

Olivia Coleman kot kraljica Elizabeta II

Režija je tako kot v prvih dveh sezonah odlična. Serija se posveča scenografiji in ustvarja primerno vzdušje. Dialogom so posvetili veliko pozornosti – in to se jim je obrestovalo. Tako lahko vidimo, kakotežko vlogo ima kraljeva družina v sedanji družbi, saj mora za vsako ceno ostati nepristranska.

Kraljica je delala napake

Moramo pa priznati, da plemstvo ni prikazano ravno v najlepši luči. Večkrat se vprašamo, kako to, da je kraljica Elizabeta sploh privolila v snemanje te serije. Prikažejo se njene napake in težave v zakonu. Odraščala je v zelo strogem gospodinjstvu in odkar je postalo jasno, da bo prevzela prestol, bila podvržena milijardi pravil.

Churchill v kadi polije vodo po tleh, uslužbenka sedi pred vrati kopalnice in se zdrzne, ko voda priteče do nje

Serija je odlična in popolna za vse oboževalce zgodovinskih dram. Osvetli dogajanje v prejšnjem stoletju in nas opomni na pretekle tragedije in svetovne prelomnice. Hkrati pa kraljevo družino prikaže v novi luči, kot običajne smrtnike, ki so se po spletu nepredvidenih dogodkov znašli na vrhu monarhije.

Katja Stojić
+ objave

Urednica revije Študent

PREGLEJ PREGLED
Igra
Režija
Scenografija
Celota
Prejšnji članekTop 5 aplikacij za vsakega študenta
Naslednji članekS trajnostnimi zaobljubami v leto 2020
Katja Stojić
+ objave

Urednica revije Študent

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.