Prihaja vizualna izkušnja z Davidom Attenboroughom

David Attenborough
David Attenborough in BBC Experience Foto: on BBC

Navada vseh nas  je, da ob obisku velikega mesta na turističnem potovanju obiščemo tudi kakšen muzej. V samem muzeju ali mestu pa je možno videti, da ta ponujajo različna doživetja in izkušnje. Tako bo prav v Londonu z novim letom vrata odprla nova izkušnja, ki je ne smejo zamuditi navdušenci naravoslovnih dokumentarcev.

BBC in angleški voditelj ter biolog David Attenborough sta ob koncu novembra najavila novo poglobljeno doživetje. To naj bi gledalcu ponudilo boljše spoznanje našega planeta. BBC Earth Experience bo gledalcem predstavil dele domačega planeta, ki jih verjetno še nikoli niso videli.

Gre za razširitev dokumentarne serije

Poglobljena izkušnja bo vključevala video, glasbo in razširjene posnetke iz naravoslovne serije BBC Sedem svetov, en planet. Sedem svetov se v tem primeru nanaša na sedem celin Zemlje, ki bodo predstavljene na dogodku. Pričakovano bo izkušnjo s pripovedovanjem opremil Attenborough, ki velja za pionirja naravoslovnih dokumentarnih filmov.

BBC Earth Experience
BBC Earth Experience Foto: on BBC Experience

Sedem svetov, en planet je bila najbolj gledana TV-oddaja BBC One v letu 2019. Serija je gledalce popeljala na potovanje. To ni slavilo le lepote življenja na vsaki od sedmih celin, ampak je tudi poudarilo številne izzive, s katerimi se v naravnem svetu sooča narava. Pri seriji je sodelovalo več kot 1500 ljudi. Imela je kar 92 različnih posnetkov iz 41 držav, ki so razkrili nevideno divjino raznolikih celin Zemlje.

Gledalci bodo lahko videli vse, od majhnih bitij, kot so kresničke, ki razsvetljujejo severnoameriško noč, do ljubkih opic s kljunastimi nosovi v osrednji Kitajski, ki se stiskajo skupaj, da bi se ogrele. V sporočilu za javnost pa so obljubili tudi lačne hrčke, ki se borijo, da bi obdržali svojo hrano v Evropi.

BBC Earth Experience Narrated By David Attenborough | Live Nation UK

»Pri Moon Eye Productions želimo ustvariti nova doživetja, ki goste pustijo v začudenju,« je povedal glavni kreativni direktor Moon Eye, Frederik van Alkemade.

Dodal je: »Z uporabo najboljše naravoslovne serije na svetu, z dovoljenjem studia BBC, smo vedeli, da lahko ustvarimo svoj prvi poglobljeni dogodek, za dosego tega cilja. Delo z ekipo BBC Studios pri preoblikovanju vsebine v 360-stopinjski avdiovizualni spektakel in sodelovanje Sira Davida Attenborougha je bil za nas privilegij. Zato s ponosom predstavljamo BBC Earth Experience.«

Vstopnice so že v prodaji, predstava pa bo trajala do julija 2023. Izkušnja se bo uradno začela marca 2023 v londonskem centru Daikin. Pri njenem ustvarjanju so sodelovali BBC Studios, Moon Eye Productions in Live Nation.

Prejšnji članekKako silvestrovati brez alkohola?
Naslednji članekJoker Out na Evrovizijo 2023! Kakšne so možnosti za zmago?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.