6 nasvetov za ohladitev v prevroči vročini

Poletje je vroče in to je morda najpomembnejša življenjska ugotovitev vsake osebe. Nekateri jo prenašajo slabo, drugi zelo slabo, tretji pa se lažejo. Tako smo pri Študentu pripravili seznam nasvetov za hlajenje svojih teles. Za izvedbo ne potrebuješ ničesar, kar je predaleč, ker že en sam premik sproži naval vročine. O kemiji, biologiji in nasploh o človeškem telesu ne bomo preveč razglabljali, ker je prevroče.

Pitje hladnih pijač

Veliko vode! Ko je vroče, je treba piti še več kot po navadi, saj naše telo izloča več vode kot v hladnejših mesecih. Ne samo da te malo ohladi, tudi odžeja te. In ne mi s tistimi: »Ko je vroče, pij vroče pijače, ker se bo tvoje telo odzvalo z ohlajanjem.«

Ni časa za razmišljanje

Pojdi v senco

Senca, klet, avto s klimo … Nima veze kam, samo da je hladno. Lahko se tudi do vratu zakopljemo v zemljo, baje pomaga (tega nasveta ne poslušaj).

Skoraj vedno pomaga

Tuširanje

Ne samo tuširanje, lahko je tudi plavanje ali pa čofotanje. Tudi špricanje z vrtno cevjo pride v poštev. Prišel boš do želene ohladitve in še nečesa boljšega. Sproščen boš. Za tistih nekaj sekund, dokler spet ne začutiš vročine.

Tuš
»A v sobah mate toplo vodo? Šavr (Shower) vm dela?« (vir: Pr Hostar)

Manj premikanja

Lenivec je žival, ki živi v tropskih gozdovih. Obenem pa je to tudi čisto vsaka (normalna) oseba, ko se temperature dvignejo nad normalo. Če se je že treba premikati, to počni zelo počasi in ne pretiravaj. (Tisti v službah, žal mi je).

Brez premikanja

Ohlapnejša oblačila, ki dihajo

Toplota gre skozi nekatere materiale veliko hitreje kot druge, predvsem skozi naravne. Če takih majic ne najdeš, potem je najboljše, če si kar nag. Samo ko greš v javnost se obleči, ali pa ne. Tvoja izbira. Ampak vseeno se obleci.

Z ohlapnimi ali brez oblek

Dotikanje mrzlih stvari

Lahko se dotakneš bivše punce. Kače imajo po navadi zelo hladno telo in ledeno srce. Poskusiš pa lahko tudi hlajenje s pomočjo odprtega hladilnika ali pa ledu. Mrzli so tudi lonci, žlice, zajemalke, radiatorji steklo in druga stran vzglavnika.

Kul kul kul

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekObeta se velika sprememba: zavijanje desno tudi ob rdeči luči
Naslednji članekNajboljše korejske TV drame
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.