Najboljše korejske TV drame

K drama ali korejska drama pridobiva na oboževalcih po celem svetu. Netflix je poln teh televizijskih serij in ker jih je na voljo res ogromno, smo ti pripravili seznam najboljših. Če si torej v dvomih, s katero začeti, je čisto vsaka od teh vredna ogleda. Samo pazi – ko jih enkrat začneš gledati, ne boš več prenesel povprečne holivudske produkcije.

Itaewon Class

Gre za dokaj novo serijo, ki si jo lahko ogledaš na Netflixu. V njej igra eden najboljših korejskih igralcev Park Seo-Joon, ki je fantastičen. Zgodba se vrti okoli mladega fanta, ki se po spletu okoliščin znajde v zaporu, potem ko pretepe sošolca, ki je ubil njegovega očeta. V zaporu se odloči, da se bo maščeval in skuje načrt, kaj vse bo dosegel v 10 letih. Ta drama te bo tako navdihnila, da boš uresničil vse svoje sanje.

Itaewon Class | Official Trailer | Netflix [ENG SUB]

Guardian: The Lonely and Great God (Goblin)

Fantazijska drama govori o goblinu, ki je obsojen na večno življenje. Rešila ga bo lahko samo njegova nevesta. Ko jo končno spozna, se seveda zaljubita, zato si ne želi umreti. Družbo mu dela še Matilda s koso, s katero ustvarita prav nenavadno prijateljstvo. Ta drama je polna napetosti in preobratov, ima pa tudi ene najboljših posebnih učinkov, kar jih boš videl na televiziji.

Goblin (Official Trailer)

The King: Eternal Monarch

Če so ti všeč zgodbe o vzporednih vesoljih, boš tole oboževal. Je tako napeta, da dejansko iz enega dela v drugega ne veš, kaj točno se bo zgodilo. Ljubezenska zgodba je čudovita, saj sta glavna igralca res fantastična. V ospredju so politične spletke in boj za oblast, vendar gre vseeno za čudovit preplet ljubezni, prijateljstva, politike in znanstvene fantastike.

The King: Eternal Monarch | Official Trailer | Netflix [ENG SUB]

Hwarang: The Poet Warrior Youth

Ta zgodovinska drama je popolna za dekleta, ker ima notri skupino fantov, ki se urijo za elitne bojevnike. V ozadju so spet politične spletke, saj si mlad kralj želi priti na oblast. Je pa prisotna tudi ljubezenska zgodba in to ne samo ena. Poudarek je na moči prijateljstva in kako pomembne so vezi, ki jih spleteš z drugimi ljudmi.

Hwarang: The Poet Warrior Youth | 화랑 [Trailer]

Romance is a bonus book

Tale je pa za romantike. Govori o prijateljih, ki ju je življenje sicer razdvojilo, ampak se ponovno srečata in celo začneta živeti in delati skupaj. Ta korejska drama se osredotoča predvsem na službeno življenje, in sicer na založništvo. Ljubezenska zgodba je res očarljiva, tudi prijateljstva so zelo dobro prikazana. Glavna junakinja se iz brezposelne mame spremeni v uspešno žensko.

Romance is a Bonus Book | Official Trailer [HD] | Netflix

Za ogled ti priporočamo še dve drami, ki po svoji zgodbi spominjata na Black Mirror. Memories of Alhambra je bila deloma snemana tudi pri nas, medtem ko je W: Two Worlds ena najbolj napetih in izvirnih dram, kar jih je.

Urednica revije Študent

Prejšnji članek6 nasvetov za ohladitev v prevroči vročini
Naslednji članekZnanstveniki odkrili »mlado verzijo Sonca«

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.