Bazen ali morje – to je sedaj vprašanje

Poletja ni še konec, še vedno se marsikje lahko kopamo. Nekateri gredo raje v morje, drugi pa imajo raje bazen. Da se lažje odločiš, smo raziskali, kakšna je razlika med plavanjem v morju ali v bazenu.

Kaj je v vodi?

Znano je, da je v bazenu veliko kemikalij, ki uničujejo bakterije. Previsoka koncentracija kemikalij lahko vodi do izsušene kože, uničenih las ali celo kakšnih alergijskih reakcij, zato je priporočljivo, da se vedno stuširaš, ko prideš iz bazena. Prav tako je veliko nepoznanih stvari tudi v morju. Med drugim v morju poleg meduz in rib plava tudi veliko smeti in nafte, ki jo izpuščajo ladje.

Kaj ti pravi tvoj občutek?

Plavanje v morju je sicer zaradi soli lažje, a nimamo občutka koliko časa plavamo in kako daleč smo od obale. V bazenu se lahko vedno oprimemo roba, da se odpočijemo, in nikoli nas ne bo odneslo na odpro.

Se morda bojiš globine?

Zaradi strahu pred globino veliko ljudi ne mara plavati v morju, saj se, razen ob obali, ne vidi dna, medtem ko ga v bazenu vedno vidimo in nam daje občutek varnosti. Bazeni so tudi na splošno bolj varni, saj je ob bazenu vedno reševalec iz vode, ki takoj opazi, če se kaj dogaja. Čeprav je plavanje v bazenu bolj monotono, je definitivno primernejše za treninge, saj je bolj mirno in ti pri treningu ne nagajajo morski tokovi.

Seveda ima vsak od nas svoje preference. Dvomim pa, da se kdo brani pool partyja, četudi raje plava v morju ?. Kaj pa ti, kaj imaš raje?

Prejšnji članekNajboljše žur destinacije Evrope
Naslednji članekKako najučinkoviteje zmanjšati vpadljivost brazgotin

1 komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.