Briti ali ne briti

Začelo se je z Madonno, Drew Barrymore, Miley Cyrus in Amando Palmer. Te so slike svojih kosmatih podpazduh objavile na Instagramu, kmalu pa se jim je pridružil nov val zvezdnic, ki so se neobrite pojavile celo na rdeči preprogi. Veliko ljudi je bilo ogorčenih. Le kako si drznejo take priti na slavnostno prireditev?

Ponosno razkazovanje kosmatih podpazduh

Zgodovina odstranjevanja dlak pri ženskah je dolga. Ampak v zadnjih dveh desetletjih je to preraslo v absurd – vsaka dlačica, ki se vidi na nogah ali podpazduho povzroča gnus in zaničevanje. Zakaj že? Ali niso dlake nekaj naravnega, če jih imamo vsi? Zakaj pa še od moških ne zahtevamo, da porabijo stotine evrov za boleče voskanje?

Dejansko se pritisk čuti tudi pri njih in vse več moških hodi na depilacijo, predvsem hrbta, pa tudi intimnih predelov. Lasersko odstranjevanje dlak je v porastu. Zakaj se sploh ukvarjamo s tako bolečimi posegi (pač dajmo si priznati, da nihče ne uživa v brazilski depilaciji, da ne omenjamo nadležne srbečice, ki se pojavi, ko dlake začnejo rasti), da bi ugodili nekim lepotnim idealom?

Kosmate podpazduhe kot feministična izjava

Vse več žensk se zato odloča, da ne bodo več zapravljale denarja za britvice in depilacijo. Ponosno kažejo svoje poraščene noge in podpazduhe, tudi poleti. Žalostno pa je predvsem to, da je poraščenost pri ženskah najprej videna kot politična izjava, ne pa osebna odločitev.

Se boste pridružile gibanju in postale ponosno na svoje kosmate podpazduhe?

Urednica revije Študent

VIRThe Guardian
Prejšnji članekNeodkrit grški oto(če)k
Naslednji članekCiper – otok rajskih plaž, zabav in pestre zgodovine – 1. del

Urednica revije Študent

1 komentar

  1. Ne bom se pridružila pri kosmatem gibanju 😀 se mi pa zdi, da bi moralo biti odstranjevanje stvar izbire in ne pritiskov lepotnih idealov. Če se nekdo počuti udobno v svoji kosmati koži, naj uživa v njej, tisti, ki ne, je ravno tako kul če si dlake odstranijo 😀

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.