Električni sušilci za roke – skrita grožnja našemu zdravju?

Si vedel, da s sušenjem rok z električnim sušilcem dejansko narediš več škode kot koristi? Znanstveniki so dokazali, da sušenje z električnim sušilcem za roke na roke prenese povprečno 27-krat več bakterij kot pa sušenje s papirnato brisačo.

Raziskavo je izvedel profesor Mark Wilcox, ki je preučeval, kako način sušenja rok vpliva na razmnoževanje bakterij v straniščih v bolnišnicah. Raziskavo je izvedel v treh mestih: Leedsu, Parizu in v Vidmu. Vsaka lokacija je za 4 tedne uporabljala eno metodo sušenja rok – torej papirnate brisače ali električni sušilec. Po štirih tednih so metodo sušenja zamenjali in proces nato ponovili še tretjič. Znanstveniki so vzorce iz stranišča vzeli vsak dan, na koncu pa so raziskavo zaključili z dejstvom, da je bila koncentracija bakterij večja v tistih straniščih, kjer so uporabljali električni sušilec za roke.

sušilec za rokeTo naj bi bilo zato, ker sušilec za sušenje uporablja zrak iz stranišča, ki pa je že tako poln bakterij. Raziskava je bila tako zaključena z ugotovitvijo, da je v Udinah sušenje s sušilcem povzročilo 100-krat več bakterij, v Leedsu 33-krat več, v Parizu pa samo 22-krat več.

Prejšnji članekHomoseksualnost v Rusiji
Naslednji članekDaniela Ivanova: ženska v svetu tehnologije

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.