Greš Kr’ s kolesom, s kolesCem ali z bicikLjem?

Poletna vročina in natrpani avtobusi? Nevzdržno. Rešitev? Sistemi za izposojo koles.

Kolo si lahko izposodiš v skoraj vseh večjih slovenskih mestih, predstavljam pa 3 sisteme, ki zbujajo pozornost s svojimi inovativnimi imeni. Sposodi si ljubljanski bicikeLj ali celjsko kolesCe, v Kranju pa se po poteh, predolgih za pešačenje, popelji Kr‘ s kolesom.

Bicikelj

Kako do svojega ljubljanskega Biciklja?

Na spletni strani ustvari svoj račun, s plačilno kartico poravnaj dolg naročnine ter se z urbano odpravi do izbranega postajališča. Potrebuješ le še geslo ter energijo za kolesarjenje.

Za letno naročnino boš odštel le 3 evre, a pozor! Če kolesa ne vrneš, ti bo zaračunana varščina v višini 350 evrov.

Kr’ s kolesom

Medtem ko Ljubljančani pritiskajo na pedala svojih Bicikljev, se Kr’ s Kolesom vozijo tudi Kranjčani. Ti imajo v paketu poleg običajnih koles tudi električna, so pa kolesa nekoliko dražja.

Izposoja navadnega kolesa te bo stala kar 25 evrov, za električnega pa moraš doplačati še enkrat toliko. Za sklenitev letne naročnine se oglasi v TIC-u v Kranju ali obišči spletno stran www.krskolesom.si.

KolesCE

Električna kolesa se širijo tudi v celjsko KolesCE, kjer boš za letni najem navadnega kolesa plačal 10, za najem električnega pa 20 evrov. Do kolesa prideš preko mobilne aplikacije, na NomagoBikes prodajnih mestih ali pa se prijaviš preko: bikes.nomago.si. V Celju lahko kolesariš tudi brez sklenjene naročnine in za polurno izposojo odšteješ le 50 centov.

Preglej, če deluje sistem tudi v tvojem kraju in se namesto z avtom dogodivščinam naproti odpelji s kolesom. Hvaležna ti bo tudi narava.

Prejšnji članekAli so obrvi rešile modernega človeka?
Naslednji članekNetflix and chill

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.