torek, 22 septembra, 2020
Doma Lajf je zdravje Greš Kr' s kolesom, s kolesCem ali z bicikLjem?

Greš Kr’ s kolesom, s kolesCem ali z bicikLjem?

Poletna vročina in natrpani avtobusi? Nevzdržno. Rešitev? Sistemi za izposojo koles.

Kolo si lahko izposodiš v skoraj vseh večjih slovenskih mestih, predstavljam pa 3 sisteme, ki zbujajo pozornost s svojimi inovativnimi imeni. Sposodi si ljubljanski bicikeLj ali celjsko kolesCe, v Kranju pa se po poteh, predolgih za pešačenje, popelji Kr‘ s kolesom.

Bicikelj

Kako do svojega ljubljanskega Biciklja?

Na spletni strani ustvari svoj račun, s plačilno kartico poravnaj dolg naročnine ter se z urbano odpravi do izbranega postajališča. Potrebuješ le še geslo ter energijo za kolesarjenje.

Za letno naročnino boš odštel le 3 evre, a pozor! Če kolesa ne vrneš, ti bo zaračunana varščina v višini 350 evrov.

Kr’ s kolesom

Medtem ko Ljubljančani pritiskajo na pedala svojih Bicikljev, se Kr’ s Kolesom vozijo tudi Kranjčani. Ti imajo v paketu poleg običajnih koles tudi električna, so pa kolesa nekoliko dražja.

Izposoja navadnega kolesa te bo stala kar 25 evrov, za električnega pa moraš doplačati še enkrat toliko. Za sklenitev letne naročnine se oglasi v TIC-u v Kranju ali obišči spletno stran www.krskolesom.si.

KolesCE

Električna kolesa se širijo tudi v celjsko KolesCE, kjer boš za letni najem navadnega kolesa plačal 10, za najem električnega pa 20 evrov. Do kolesa prideš preko mobilne aplikacije, na NomagoBikes prodajnih mestih ali pa se prijaviš preko: bikes.nomago.si. V Celju lahko kolesariš tudi brez sklenjene naročnine in za polurno izposojo odšteješ le 50 centov.

Preglej, če deluje sistem tudi v tvojem kraju in se namesto z avtom dogodivščinam naproti odpelji s kolesom. Hvaležna ti bo tudi narava.

Junior novinar

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (2 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

29,203FansLike
2,196FollowersFollow
2,640FollowersFollow
1,679FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

Ali mečeš račune v papirnate odpadke? Lahko te doleti kazen!

Računi, ki jih dobimo v trgovini, ne spadajo med papir. Zakaj ne in kam sploh spadajo? Ob vsakem obisku trgovine in posledičnem nakupu dobimo...

Razglašen najboljši študent Univerze v Mariboru

Univerza v Mariboru že osem let zapored vodi tradicionalni razpis za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru. Pri izboru sodelujeta partnerja Elektro Maribor d.d....

Recept za sladkosnede in razvajanja polne jesenske filmske večere

Približuje se tisti dan v letu, ko sta noč in dan enako dolga, to pa pomeni tudi, da so dnevi vse krajši, jesenski večeri...

Sevanje mobilnih telefonov bi lahko bilo krivo za upad števila žuželk

Evropa je v zadnjih letih priča velikemu upadu populacij žuželk. Razlog za to pa bi lahko bilo sevanje mobilnih telefonov, kaže nova študija nemške...