Kdaj je najboljši čas za vadbo?

Najti čas za vadbo in rekreacijo je precej težko. Najbolj pogosto jo vrinemo v poznejše ali popoldanske ure, kar ni tako dobra ideja, saj je najbolj priporočen čas za vadbo zgodaj zjutraj.

Jutranja vadba = jutranja kava

Ko zjutraj telovadiš na prazni želodec, naj bi imela vadba na tvoje telo enak učinek kot jutranja kava, saj te prebudi in preplavi z energijo. Ko se zbudiš, je telesna hormonska sestava postavljena v podporo kurjenju maščobe, zato je jutranja telovadba idealna za hujšanje. Prav tako pa poskrbi tudi za zmanjšan apetit čez dan, kar te lahko zaščiti pred pridobivanjem dodatnih kilogramov.

Jutranja rekreacija lahko hitro postane tvoja navada, tudi če sovražiš zgodnje ure. Študija, objavljena na spletni strani Experimental Physiology, je pokazala, da se zaradi vadbe ob 7. uri zjutraj počutiš čez dan bolj bogatega z energijo, proti večeru pa hitreje postaneš utrujen, kar pomeni, da si privoščiš več spanca in lahko zjutraj ponoviš vadbo.

Ženska, ki teče po gozdu

Plan B

Če res nisi jutranji človek, je nadomestna priložnost za vadbo med časom kosila. Zakaj ravno med časom kosila? Do takrat si verjetno pojedel že vsaj dva obroka in si zato poln z energijo, zato je tudi raven sladkorja v krvi visoka in boš zaradi tega lažje in dlje telovadil. Najbolje bo, če pričneš z vadbo nekje med 13. in 16. uro. Vadba ti bo pomagala ohraniti fokus in premagati utrujenost.

Pes, ki telovadi

Če potegnemo črto, je psihično in fizično najboljši čas za vadbo zgodaj zjutraj, vendar naj to ne bo razlog, da ne telovadiš tudi v popoldanskih in večernih urah.

Prejšnji članekKako (skoraj) zastonj živeti v tujini
Naslednji članek5 (izmed) najbolj vročih filmov vseh časov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.