Namesto ličil obrazna joga

Obrazna joga oziroma face yoga se zadnje čase uvršča v ponudbo vedno več slovenskih wellness salonov. Toda kaj sploh je obrazna telovadba?

Obrazna joga je vadba obraznih mišic. Na obrazu imamo več kot 50 mišic, ki jih lahko s pomočjo obrazne telovadbe definiramo in ojačamo, s tem pa tudi dvignemo obraz in dobimo bolj sijočo polt.

Zakaj face yoga?

S samo 10 minutami vadbe na dan se lahko v nekaj tednih doseže naravni face lift. Obrazna joga se uporablja tudi za odpravljanje gubic ter za upočasnjevanje procesa staranja kože, zato se obrazne joge poslužuje vedno več zvezdnic, ki prisegajo na to metodo.

Obrazna joga pa ne pomaga samo izboljšati videz kože in definira obrazne mišice, temveč tudi zmanjšuje stres. Ta učinek doseže zaradi povečane cirkulacije krvi v možganih in posledično regulacije hormonov, ki jih oddajajo žleze. Z obrazno jogo lahko tudi zmanjšamo število glavobolov ali se sprostimo pred spanjem. Če obrazno telovadbo opravljamo zjutraj, nam ta poveča energijo in nasploh izboljša naše počutje.

Kako pričeti z obrazno jogo?

Na spletu je ogromno videov, ki prikazujejo razne vaje, ki jih lahko opravljaš, a pri tem moraš paziti, da ne delaš vaj vsepovprek. Rezultati se pokažejo le, če se vaje opravljajo redno in vestno. Zato je priporočeno, da se držiš programa in postopoma napreduješ po predpisanih vajah, kajti počasi se daleč pride.

Obrazna joga ni starostno omejena – vaje lahko dela vsak. Prej kot se začne, prej so vidni rezultati in kasneje so vidne posledice staranja. Zato začni danes in zasij!

 

Prejšnji članekV hribe z vlakom: Črna prst
Naslednji članekKako potešiti željo po sladkem med PMS-jem?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.