Naravna zdravila

Danes je vse več ljudi, ki ugotavljajo, da so naravne zdravilne metode pravzprav še najbolj učinkovite in dobre za zdravje.

Zakaj bi morali za vsako težavo jemati tableto, ki je polna kemije in stranskih učinkov. No, nekatere bolezni se resnično ne dajo pozdraviti brez tabletne kure, so pa bolezni, ki jih lahko zdravimo sami. Saj veste kako gre stari ljudski pregovor: Za vsako bolezen rož’ca raste!

Jesenska utrujenost
Utrujenost, slaba volja in pomanjkanje motivacije so znaki za jesensko utrujenost. Pojavi se zaradi pomanjkanja svetlobe. Šentjanževka vas bo razbremenila in vam dala nov zagon. Dnevno zadostuje že 750 miligramov in vaše mentalne sposobnosti bodo ponovno v pogonu.

Mehur
Vnetje mehurja je lahko izjemno težavno, saj povzroča neprijeten občutek pri uriniranju in nenehno tiščanje na vodo. Nožne kopeli pomagajo pri vnetju mehurja. Voda naj bo ogreta do 35 stopinj in namočite noge. Po kopanju dobro osušite stopala in se za 20 minut ulezite v posteljo.

Glavobol
Migranski glavoboli so počasi bolezen že vsake tretje ženske. Pojavi se motnja vida, občutljivost na svetlobo in slabost. Pomaga vam repuh! Zdravlna rastlina vsebuje petasin, ki blaži migreno in jo lahko v določenih primerih celo prepreči. Dnevno popijte dve ali tri skodelice čaja in počutli se boste veliko bolje.

Trden spanec
Dober spanec je danes za marsikatero osebo že iluzija. Pomanjkanje spanca vodi v stes in razdražljivost ter utrujenost. Eterična olja (sivka, rožni les) delujejo pomirjevalno in pripomorejo k boljšemu spancu. Pred spanjem si privoščite sprostitveno kopel. Spali boste kot dojenček!

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.