Ne boš verjel, kaj pospešuje staranje!

Način staranja je najbolj odvisen od genetike, vendar ga pospešujejo tudi določene slabe navade. Spodaj si preberi, kaj točno so pospeševalci staranja in kako se jim izogniti.

1. Kroničen stres

Kroničen stres je dejavnik, ki najbolj pospeši staranje in povzroči obrazne gube. Prav tako vpliva na odločitve, ki jih sprejmemo glede svoje diete in vadbe, s tem pa še neposredno na naš videz.Dekle sedi pred kavčem.

2. Prekomerno pitje alkohola

Nekatere raziskave so potrdile, da ima zmerno pitje alkohola svoje prednosti, veliko teh pa potrjuje tudi pospešeno staranje. Poleg tega lahko vodi v povečanje telesne maščobe in težave s spanjem.Moški spi za mizo s prazno steklenico alkohola.

3. Sončenje

Presenečenje: vsi tisti »miti« o dnevnem nanašanju sončne kreme niso miti. Dnevno nanesi SPF, saj ta ščiti kožo pred škodljivimi UV žarki.Sončenje na plaži.

4. Preveliko uživanje sladkorja

Verjetno že veš, da pretirano uživanje sladkorja na splošno ni dobro za naše zdravje, tako da ni presenetljivo, da isto velja za našo kožo. Ko ješ sladkor, ta poškoduje kolagen in elastin v tvoji koži, kar vodi do gub in do suhe ter »ohlapne« kože.Malina na žlici sladkorja.

5. Premajhno uživanje sadja in zelenjave

Tovrstna hrana vsebuje veliko antioksidantov, ki pripomorejo k mlajšemu videzu kože. S premajhnim uživanjem sadja in zelenjave pospešuješ proces staranja.Sadje in zelenjava.

6. Kajenje

Kajenje pospešuje gubanje in staranje kože, ker zmanjšuje količino kisika v koži in povzroča slabši pretok krvi. Tako nastanejo tanke gube okoli ust in gube na čelu.Cigareti.

7. Neupoštevanje depresije

Raziskave potrjujejo, da depresija pospeši staranje, saj pospešuje krčenje možganov. Poskrbi za svoje duševno zdravje. Če opaziš, da nekaj »ne štima«, hitro poišči primerno pomoč.Žalostno dekle v množici ljudi.

8. Preveč kofeina

Dnevna skodelica kave ne bo preveč vplivala na staranje. Prevelik vnos pa lahko zmanjša dehidroepiandrosteron (DHEA), hormon, ki ohranja naš mladostni videz in zmanjšuje vnetje.Skodelica kave z žličko.

9. Premalo telovadbe

Pomanjkanje telovadbe je najhitrejši način za staranje telesa. Poskusi dodati kakršnokoli telovadbo v svojo dnevno rutino, pa tudi, če je 15-minutna.Suh fant pred tablo s skico mišičastih rok.

10. Preveliko ali premajhno uživanje maščobe

Raziskave kažejo, da lahko dieta s preveč (ali premalo) maščobe pospeši proces staranja z dodajanjem oksidacijskega stresa na tvoje celice in povzročanjem izgube kožnega sijaja. Drži se diete z zmerno količino maščobe in prioritiziraj dobre maščobe za najboljše rezultate.Velik trebuh in hamburger s krompirčkom.

11. Nošenje ličil

Ironično, da se ličimo zato, da izgledamo mlajše, pravzaprav pa ravno ličenje na daljši rok povzroča starejši videz, saj zamaši pore in odstrani naravna olja s kože. Pazi, da ličila dobro odstraniš in pred spanjem umiješ obraz.Pripomočki za ličenje.

12. Premajhna količina popite vode

Dehidrirana koža lahko izgubi sijaj in izgleda starejše, kot dejansko je. Dehidracija je prav tako povezana s pospeševanjem umrljivosti, bolestnosti in invalidnosti. Pazi, da dnevno zaužiješ vsaj dva litra vode za najboljši videz in najboljše počutje.Fant na plaži pije vodo.

Top 12 vzrokov za pospeševanje staranja in obenem top 12 trikov za njegovo upočasnitev. Upoštevaj jih in verjemi, da se bo na daljši rok izplačalo.

Prejšnji članekSpoznajte vrhunsko pametno uro Watch GT 3
Naslednji članekTjaša Gašparič o svojem knjižnem prvencu in vampirjih

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.