Opravljanje hišnih opravil namesto fitnesa?

čistila in metlica za brisanje prahu

Nihče ne mara hišnih opravil. Čez teden moraš pospravljati po študentski sobi in vedno si prehitro na vrsti za počistiti apartma, čez vikend pa ti tudi doma seveda ne uide kakšno opravilo. In takrat, ko že tretjič greš po stopnicah in si misliš »Kaj mi je tega treba?«, se spomni – med opravljanjem hišnih opravil dejansko lahko pokuriš kar nekaj kalorij. Adijo fitnes!

A ne veseli se prehitro. Hišna opravila niso tako učinkovita pri kurjenju maščobe in kalorij kot telovadba, ampak dobra alternativa za tiste dneve, ko imaš ogromno za postoriti in nimaš časa za telovadbo.

pralni stroj

V eni uri pometanja boš porabil približno 160 kalorij, 10 kalorij več pa boš porabil, če boš metlo zamenjal za sesalec. Če eno uro kuhaš in se sukaš gor in dol po kuhinji, boš porabil približno 100 kalorij, v 15 minutah pomivanja posode pa boš porabil 20 kalorij. Med likanjem oblačil boš v eni uri porabil nekaj manj kot 100 kalorij, med obešanjem in spravljanjem perila pa boš v pol ure porabil 50 kalorij. Največ kalorij pa seveda porabiš med selitvijo – v eni uri tako s prelaganjem škatel in nošenjem pohištva porabiš 350 kalorij.

Čeprav na prvi pogled ne zgleda veliko, se to v roku enega tedna nabere in tako lahko ob koncu tedna rečeš, da si imel res dober trening.

Prejšnji članekHuawei P smart Pro že na voljo v Sloveniji
Naslednji članekNasveti za izpitno obdobje brez (preveč) stresa

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.