Pomoč po prekrokani noči

Po dolgi noči plesanja, pitja in spoznavanja novih prijateljev si verjetno privoščiš daljši spanec, iz katerega se prebudiš z glavobolom, suhimi usti, trebušnimi težavami in nepopisno utrujenostjo. Zate imamo nekaj nasvetov, kako se po prekrokani noči hitro spraviti nazaj v prejšnje stanje.

Pij vodo!Fant,ki na silo pije vodoAlkohol je diuretik, kar pomeni, da telesu pomaga, da se znebi soli in vode. S tem spodbuja delovanje ledvic, da sprostijo natrij v urin. Zaradi tega se zjutraj zbudiš dehidriran in posledično tudi utrujen. Naslednji dan popij veliko vode, da se ponovno vzpostavi ravnovesje elektrolitov. Najlažje pa bo, če boš poskusil piti vodo med rundami alkoholnih pijač ali pa tik pred spanjem.

Jej zajtrk

Zajtrk je najpomembnejši obrok v dnevu. Tudi če se zbudiš ob 12-ih popoldne, ga ne izpusti. Uživanje zajtrka pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi, zato telo potrebuje beljakovine, ogljikove hidrate, vitamine in tudi maščobe.

Pomagale ti bodo sestavine z veliko antioksidantov, na primer: jajca, topli sendvič, špinača, banana, oreščki.

Privošči si kavo ali čaj

Skodelica kave

Kava, črni čaj in zeleni čaj vsebujejo antioksidante, ki zmanjšajo škodljive učinke uživanja alkohola, delujejo kot poživila in zmanjšujejo občutek utrujenosti.

»Klin se s klinom zbija«

Sliši se smešno, vendar mnogi zares prisegajo na to metodo za zmanjšanje mačka. Ta pregovor, ki si ga verjetno slišal od starih staršev, temelji na mitu, vendar obstajajo nekateri dokazi, da lahko pitje alkohola naslednje jutro zares zmanjša simptome po prekrokani noči. Kemično gledano: pitje alkohola lahko prepreči pretvorbo metanola v formaldehid, kar pa lahko zmanjša občutek glavobola in utrujenosti.

Spočij se

Manjka ti spanec. Privošči si popoldanski počitek in si napolni moči, da boš lahko ta dan še produktiven in da ne bo šel v nič.

Dekle, ki spi

Če potegnemo črto, so to najbolj logična »zdravila« za mačka, vendar niso vsa podprta s strani znanosti. Pomembno je, da veš, da moraš ostati dehidriran, naspan in si privoščiti dober zajtrk.

Preden se naslednjič podaš v divjo noč z alkoholom, poskušaj piti zmerno in med rundami svoje telo preseneti s kozarcem vode. Tako boš naredil uslugo samemu sebi za naslednji dan.

Prejšnji članekProizd – skriti biser Dalmacije
Naslednji članekPo resnični zgodbi …

1 komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.