Poskrbimo zase

Lepi sončni dnevi naznanjajo pomlad. Veliko ljudi pa se ob tem spomni na pridobljene “zimske” kilograme. Kombinacija zdrave prehrane in vadbe jih bo odpihnila stran.

Bližata se pomlad in poletje in začeli smo se obremenjevati z odvečnimi kilogrami. Ste tudi vi med ljudmi, ki jih je že zdaj strah kakšni bodo videti v kopalkah?

 

Začnite že danes in spremenite svoje prehranjevalne navade ter unesite v svoj jedilnik zdravo in koristno hrano. Ne pozabite, da sta za izgubo kilogramov potrebna volja in disciplina, ter sprememba življenjskega sloga.

 

Dieta mora biti prilagojena nam samim. Vključevati mora ogljikove hidrate, beljakovine in maščobe. Diete, ki ne vsebujejo običajnih živil in obrokov in nadomeščajo le te z različnimi napitki in pripravki, za izgubo kilogramov niso primerni, saj mora biti prehranski načrt zasnovan tako, da uporabnika nauči, kako pametno izbrati med živili.

 

Živila, ki jih je pametno vključiti v svoj jedilnik, so zelje, zaradi visoke vsebovanosti vlaknin, jajca, ki vsebujejo številne dragocene hranilne snovi, kava je močen antioksidant, med hujšanjem namreč pomaga tako, da v organizmu prepreči absorpcijo sladkorja. Prav tako se za antioksidante štejejo borovnice. Zelo nizko energijsko vrednost ima grenivka, obenem pa vsebuje veliko vlaknin. Tudi oreščki so zdravi, saj vsebujejo v glavnem maščobe.

 

V jedilnik lahko vključite tudi brokoli, zaradi svojih energijskih vrednosti, jogurt ali skuto,perutninsko meso, avokado, zeleni ali črni čaj, cimet, losos, pekoča paprika ali čili. Za zajtrk pa si privoščite ovsene kosmiče, ki vsebujejo veliko kompleksnih ogljikovih hidratov, ki se počasi sproščajo v kri in zato zagotavljajo občutek sitosti.

 

Brez telesne vadbe seveda ne bo šlo. Kombinacija zdrave hrane in vadbe pa je odlična če se želite znebiti nekaj odvečnih kilogramov, ki ste jih pridobili čez zimo. Prav tako pa bosta zdrava hrana in vadba odlično vplivali na vaše počutje. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.