Spletni obrazec: Se želiš cepiti proti covidu-19?

Vlada je na spletnem portalu e-uprave objavila spletni obrazec, s pomočjo katerega bo preverjala zanimanje za cepljenje in prebivalce informirala o sledečih postopkih. Minister za upravo Boštjan Koritnik je na novinarski konferenci poudaril, da si vsi želijo in prizadevajo, da se cepljenje čim prej začne izvajati tudi v Sloveniji. Poleg tega je povedal, da so na ministrstvu vlogo pripravili predvsem zato, da bo cepljenje proti covidu-19, ko bo na voljo, potekalo čim bolj gladko.

Kako izpolnim obrazec?

Obrazec je brezplačen in zahteva osnovne podatke, ki so podobni tistim pri spletnemu nakupovanju. Izpolniti je potrebno ime, priimek, emšo, e-poštni naslov, telefonsko številko, na koncu pa potrditi, da izražamo interes za cepljenje proti koronavirusu. Vlogo lahko oddamo s pomočjo kvalificiranega digitalnega potrdila oziroma e-identitete ali brez. Po oddani vlogi na elektronski naslov prejmemo potrdilo o oddani nameri za cepljenje proti virusu. Če pa smo v vlogo vnesli tudi telefonsko številko, bomo na mobilni telefon od Nacionalnega inštituta za javno zdravje prejeli tudi SMS potrdilo.

Začetna stran spletnega portala e-uprave

Kdaj bo na voljo cepivo proti covid-19?

Cepivo proti koroni lahko pričakujemo konec decembra ali v začetku januarja. Sprva bo cepivo prihajalo postopoma in bo na voljo 50 tisoč ljudem, kjer bodo imeli prednost zaposleni v zdravstvu, oskrbniki v domovih za starejše ter ranljive skupine.

Morebitna prilagoditev oddaje interesa

Slovenija pri cepljenju sledi trem ključnim ciljem. Ti so: zmanjšanje umrljivosti zaradi korone, zmanjšanje števila hospitaliziranih in zaščita prebivalcev, ki so okužbam najbolj izpostavljeni. Koritnik je dejal, da bodo nenehno spremljali odzive pri vlaganju interesa ter tudi ob tem tudi morebitne težave. Ker cepljenje potrebujejo predvsem starejše osebe, ki niso tako vešče uporabi tehnologije in spletnega portala e-uprave, bodo po potrebi prilagodili možnosti glede oddaje interesa.

VIRSTA
Prejšnji članekDarovanje krvi je v času koronavirusa dragoceno
Naslednji članekNa teh mestih je dihanje nevarno, a lahko pomagaš

2 KOMENTARJI

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.