Športi, ki pokurijo največ kalorij

Si tudi ti čez poletje pojedel preveč sladoleda in se ti že malo pozna? Si želiš izgubiti nekaj odvečnih kilogramov, preden se odpraviš na morje? Zbrali smo nekaj športov, ki porabijo največ kalorij. Zdaj pa res nimaš več izgovorov, gremo športat!

Tek

Eden izmed športov, ki porabijo največ kalorij, je zagotovo tek, pa naj bo v fitnesu na tekaški stezi ali v naravi. Prav tako za tek ne potrebuješ veliko opreme – le športne čevlje in veliko volje. Če tečeš zmerni tempo, boš v eni uri porabil do 500 kalorij, če pa svoj tempo pospešiš, boš v eni uri teka lahko porabil kar 700 kalorij!

Kolesarjenje

Kolesarjenje pokuri največ kalorij.Kolesarjenje je zelo priljubljen šport, predvsem zato, ker med vadbo ne potrebuješ biti osredotočen na svoje gibe, ampak se lahko zaposliš s svojimi mislimi. Če kolesariš na sobnem kolesu, lahko med vadbo gledaš celo film ali najljubšo serijo, če pa raje kolesariš v naravi te bo zamotila lepa pokrajina. S kolesarjenjem boš porabil približno 600 kalorij na uro, pri tem pa boš pokuril tudi dosti maščobe! Super, kajne?

Plavanje

Naj bo v morju ali v bazenu, plavanje je zelo priljubljen šport, še posebej poleti. S plavanjem aktiviraš mišice celotnega telesa in s tem pomagaš tudi svojim sklepom, kajti plavanje je zelo dobro za njihovo zdravje. Plavanje v morju je tudi zelo dobro za tvojo kožo. S plavanjem boš porabil več kot 700 kalorij na uro. Gremo na morje?

Veslanje

Veslanje je šport, ki porabi veliko kalorij!

Živiš blizu jezera in se rad voziš s čolnom? Z veslanjem boš porabil več kot 700 kalorij na uro, po vadbi pa se boš lahko ohladil v jezeru.

Nogomet

Rad igraš nogomet in imaš ekipo? V igri nogometa, ki traja vsaj 90 minut, boš porabil kar 900 kalorij! Po treningu pa te bo čakalo pivo s prijatelji. Ni boljšega!

Košarka

Prav tako lahko druženje s prijatelji združiš s treningom pri košarki. Z igranjem košarke boš porabil 600 kalorij na uro!

Tek na smučehTek na smučeh, zimski šport, ki pokuri veliko kalorij!

 

Od zimskih športov največ kalorij porabi tek na smučeh. V eni uri boš porabil kar 600 kalorij, ob tem pa boš lahko užival v zimski idili!

Prejšnji članekMetalDays – green is the new black
Naslednji članekModni nasvet: kako izbrati pravilno kombinacijo kravate in srajce?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.