Modni nasvet: kako izbrati pravilno kombinacijo kravate in srajce?

Izbor kravate že na prvi pogled veliko pove o moškem, ki jo nosi. Nekateri odlično dopolnijo svoj modni slog s pravilno izbrano kravato, spet drugi žal ne znajo izbrati tega pomembnega kosa moške oprave. Različni življenjski dogodki narekujejo različne kravate in dobro izbrana kravata odlično nadgradi celostno podobo moškega.

Klasična enobarvna srajca in kravata

Vsak moški bi moral imeti v svoji omari nekaj kosov klasičnih enobarvnih srajc, h katerim bi lahko brezskrbno kombiniral trendovske in klasične kravate v neštetih kombinacijah. Največkrat imajo moški v svoji garderobi bele, svetlo modre, rožnate in sive barve srajc. Pri teh kombinacijah imaš neskončne možnosti, le pazi na barvno usklajenost. Klasična bela srajca je brezčasna in vedno prilagodljiva vsem modnim kombinacijami. Ujema se s skoraj vsemi barvnimi odtenki in vzorci. Izbrano kombinacijo moraš le prilagoditi celotnemu stajlingu.

Poslovna srajca v kombinaciji s poslovno kravato

K poslovni srajci kombiniraj temnejše, umirjene barve kravat, izbiraj jih priložnosti in času primerno. Tudi vzorci naj bodo diskretni. Sporočilni ali pretirano ilustrativni vzorci kravat niso zaželeni v kombinaciji s poslovno srajco. Kravate nikdar ne kombiniraj k srajci s kratkimi rokavi, saj ta v poslovnem svetu ne obstaja. Že znano pravilo je, da naj bo poslovna srajca vedno v svetlejšem odtenku od kravate. Bodi pozoren tudi na čevlje, saj so vizitka poslovnega moškega. Priporočamo elegantne in kakovostne moške čevlje znamke ara, ki bodo navdušili tudi najbolj izbirčne.

Črtasta srajca v kombinaciji s kravato

Pri teh kombinacijah je marsikateri moški v dilemi. Zatakne se, ko želi moški kombinirati kravato k srajcami z vzorcem. K črtasti srajci se izvrstno podajo kravate z modnimi pikicami, črtami, raznimi grafičnimi potiski in finimi vzorci z drobnimi motivi rož ali “paisley« vzorci. Kadar sta prisotna dva vzorca, vzorec na srajci in vzorec na kravati, bodite pozorni, da ne bosta oba prevelika in barvno preveč vpadljiva.

Svečana srajca v kombinaciji s samostojno ali svečano set kravato

Svečana srajca je običajno nevtralne, svetle barve, zato prilagodi barvne možnosti dogodku primerno. K svečani srajci obvezno kombiniraj tudi svečano kravato, ki se nemalokrat odlično ujema s pripadajočim robčkom in manšetnimi gumbi. Komplet elegantne svilene moške kravate, ujemajočih manšetnih gumbov in svilenega svečanega robčka bo dopolnil tvoj izgled.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.