Te srbijo zeleni prsti?

Roke sadijo rastline v glinene lončke
Stik z naravo je pomemben za tvoje duševno zdravje

Če vprašaš svojo babico, kaj je najboljše zdravilo za slabo voljo, ti bo takoj rekla, pojdi ven v naravo. Njihova generacija je dobesedno odraščala v gozdovih in na poljih. Zdravniki pa so v zadnjih letih začeli predpisovati vrtnarjenje za tiste bolnike, ki imajo depresijo.

Vsakemu, ki se spopada s psihičnimi motnjami, je priporočena telesna vadba in redno druženje s prijatelji. Dejansko pa je zelo pomembno ohranjati tudi stik z naravo. Sprehod po gozdu ima lahko tako zdravilen učinek kot blag antidepresiv.

Deklici se sprehajata po polju tulipanov
Sprehod po polju rož ti bo vrnil energijo.

Vrtnarjenje je zato odlična ideja za vse, ki bi radi pregnali žalost. Skrbeti za rastlino je manj naporno kot skrbeti za žival, vseeno pa vidiš, kako nekaj raste. Če imaš doma vrt, preživi nekaj časa zunaj. Otipaj zemljo, poslušaj ptičke, ki žvrgolijo zunaj. Odlična alternativa temu je tudi ambientalna glasba.

Zaslužiš si rože
Rože lahko močno popestrijo sicer dolgočasno sobo.

Rastline so v sodobnem kaosu nekaj lepega, zelena barva pa tudi pomirja. Zato ti priporočamo, da si v študentsko sobo namestiš kako rastlino ali dve in da se večkrat na teden sprehodiš po bližnjem parku. Tvoje duševno zdravje ti bo zelo hvaležno.

Če si bolj družabne narave, s seboj vzemi še nekaj prijateljev, odpravite se v Tivoli ali na Rožnik, s seboj vzemite malo hrane in si privoščite piknik v naravi. Topli jesenski dnevi so kot nalašč za občudovanje narave. Samo pazite na klope.

Moški kosi travo
Če rabiš nekaj spodbude za odhod v naravo…

Urednica revije Študent

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (2 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.