Top 5 idej za sprostitev po izpitih

Še malo, pa bomo študenti konec z izpiti. Nekateri ste jih že opravili, nekateri imamo še kakšnega. Kmalu pa se bo za vse nas (razen, če si si pustil kakšen izpit za poletje) pričelo dolgo in lepo poletje. Kako pa se po izpitnem obdobju najbolje sprostiti? Kako za nekaj časa postaviti fakulteto na stranski tir?

Pohodništvo

pohodnik

Pohodništvo je ena izmed boljših antistresnih aktivnosti. Kombinacija aerobnih vaj, mirnega naravnega okolja in svobode misli za nekaj ur. Pohodništvo je dobro za tvoj um, telo in duh. Prav tako za s sabo ne potrebuješ ravno veliko. Potrebuješ le prvo pomoč, zadostno količino vode in mobilni telefon.

Ustvarjanje

vodenke in zvezek

Umetnost spodbuja ustvarjalnost in samoizražanje, za kar je znano, da zmanjša tesnobo in stres ter izboljša samopodobo. Že preprosto risanje in barvanje ti omogočita, da izpereš ves stres iz sebe in se osredotočiš na sedanji trenutek. Prav tako je občutek, ko veš, da si ustvaril nekaj lepega, lahko zelo pomirjujoč za tvojo dušo.

Tek v naravi

tek v naravi

Če si pod stresom, se mora tvoje telo spopasti s tem, kar ga je sprožilo. Sčasoma lahko to oslabi tvoj imunski sistem. Tek ti ne samo pomaga priti v dobro formo, ampak tudi sprošča endorfine za dobro počutje. Če pa zraven dodaš še gibanje na svežem zraku, je pa to top kombinacija.

Začni z zdravo prehrano

košara zelenjave

Zdrav duh v zdravem telesu ali kako že pravijo. Ko si v stresu verjetno posežeš po junk foodu, kar pa še poslabša stvari. Zaradi visoke vsebnosti maščob se počutiš letargičen in se tako še manj soočaš s stresom. Prehrana z malo maščob in z visoko vsebnostjo vlaknin in z veliko sadja ter zelenjave bo spodbudila možgane, da proizvedejo serotonin pa tudi obilico antioksidantov, ki uničujejo stres. Poleg listnate zelenjave, ovesa, lososa, borovnic, semen, indijskih oreščkov in avokada, stres zmanjša tudi temna čokolada.

Fitnes

počep na eni nogi

Med izpitnim obdobjem si verjetno bolj malo naredil za svoje mišice in zdaj je čas, da to spremeniš. S fitnesom ne mislim samo na telovadnico z utežmi. Poleti se lahko ob jutrih in večerih poslužuješ vadbe na prostem, pri tem pa uporabiš svojo lastno težo ali pa elastike in uteži. Poleg tega, da boš nekaj dobrega naredil za svoje telo, ti vadba omogoča tudi, da maksimalno usmeriš svoje misli v svoj proces in s tem pozabiš na skrbi. Prav tako pa se ti bo znatno povečala samopodoba.

Lepo poletje ti želi tvoj Študent. 😊

Prejšnji članekKako ohraniti rutino zdrave prehrane in telovadbe na potovanju?
Naslednji članekVPN: Kaj je in kako mi pomaga?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.