Top 5 trikov za bleščeč dom

dnevna soba

Minutno pravilo

Hišna opravila znajo biti zelo zoprna, ker se hitro nakopičijo. Če boš opravke, za katere ne potrebuješ več kot šestdeset sekund, opravil takoj, boš imel veliko več prostega časa in bolj čisto stanovanje.

V minutno pravilo lahko prišteješ:

  • postiljanje postelje,
  • pomivanje uporabljenega kozarca,
  • pometanje sobe,
  • praznjenje pomivalnega stroja,
  • odnašanje umazanega perila v koš.

Trik s kredokrede

Kreda je tvoja rešitev, ko se na najljubši majici pojavi masten madež. Preden jo vržeš v stroj, preko madeža dobro podrgni z belo šolsko kredo in majica bo po pranju spet čista.

Alkoholni kis

Če ima čiščenje svojo abecedo, je A(lkoholni kis) zagotovo prva črka v njej! Pozabi na draga čistila, ki obremenjujejo okolje. Vsaj polovico jih lahko efektivno nadomestiš s starim dobrim (malo smrdečim) alkoholnim kisom. Blede ploščice bodo spet sijoče in šoba na pipi se bo znebila vodnega kamna.

tuš šobaRavne površine poprši s kisom in pusti stati nekaj minut, nato pa jih obriši s čisto, vlažno krpo. Prek pipe povezni vrečko s kisom in jo fiksiraj z elastiko. Po petnajstih minutah dobro splahni in pipa bo kot nova. Dodaš ga lahko v vodo za pomivanje tal. Ne pozabi na dobro zračenje, kis ima močan in dražeč vonj.

Zobna pasta

S staro dobro pasto za umivanje zob lahko spoliraš praske na LCD zaslonih, očistiš fuge v kopalnici, ali osvežiš srebrn nakit, da bo kot nov.

dekle, ki pleše
Čiščenje je lahko zabavno.

Združi prijetno s koristnim

Med pospravljanjem in čiščenjem si nažgi najljubši komad in zalotil se boš, kako dejansko uživaš med pomivanjem posode. Med čiščenjem kopalnice pa lahko poslušaš naše Podcaste.

Ti je prispevek všeč? 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic (2 ocen, povprečje: 5,00)
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.