Panna cotta – kraljica poletnih sladic

Pana cotta with mint and raspberries with fruit topping
Foto: ddsign_stock iz iStock

Lahka, kremna in ravno prav sladka panna cotta lahko navduši tudi najbolj zahtevne sladkosnede. Otroci, ki drugače ne marajo sadja, bodo nad njo navdušeni, priprava pa vzame le pičle pol ure.

Italian panna cotta dessert with cherry on top in glass. Sweet dessert.
Foto: Gingagi iz iStock

Za pet sladkosnedih gostov potrebuješ:

  • pol litra sladke smetane,
  • tri žlice sladkorja,
  • štiri lističe želatine in
  • strok vanilije.

Smetano prelij v kozico, dodaj vanilijino sredico in sladkor. Počasi segrevaj do vretja in pusti vreti deset minut. Prelij skozi cedilo, da odstraniš večje koščke vanilije.

Želatino pripravi po navodilu na embalaži in jo vmešaj v toplo (ne vročo!) smetano. Zmes nalij v kozarčke, ki si jih prej oplaknil z vodo. Shrani v hladilniku.

panna cotta z malinami
Uporabiš lahko tudi sveže sadje.

Za preliv:

Uporabiš lahko poljubno sadje, zelo dobro se obnese različno jagodičevje (borovnice, gozdni sadeži, maline, ribez). Sveže ali zamrznjeno sadje pokuhaj z malo vode in sladkaj po okusu. Lahko uporabiš med. Za dodatno svežino dodaj liste mete.

Za goljufe pa je tukaj še recept za Fake kremšnite iz petih sestavin. Dober tek! ?

Prejšnji članekTop 5 trikov za bleščeč dom
Naslednji članekBo uporaba protikoronske mobilne aplikacije pri nas obvezna?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.