Z meditacijo proti stresu

Meditacija blagodejno vpliva tako na fizično kot tudi na naše psihično počutje.
Moderno življenje prinaša nenehen stres, meditacija pa je tehnika, ki nam omogoči, da se umirimo in s tem pripomoremo k fizičnemu ravnovesju, ki hkrati vzpostavlja ravnovesje energetskega sistema človeka. Meditacijo si najlažje predstavljamo kot potovanje, kjer je cilj naša lastna, trajna sreča.

Meditacija je stanje popolne notranje umirjenosti, je odsotnost misli in prisotnost duha, je tehnika sproščanja, ki nas vodi, da pozornost obrnemo vase, v svoje notranje bitje. Svojo pozornost v času trajanja meditacije preusmerimo iz zunanjega sveta v svoj notranji svet, ozavestimo svoj dih in opazujemo, kako se naš dih uskladi z ritmom srca. Začnemo čutiti svoje notranje bitje, predvsem pa začutimo sebe kot del širše celote, kot del vesolja. To stanje umirjenosti in notranje povezanosti nam omogoči, da v svoje bitje sprejmemo večje količine življenjske energije, ki jo drugače pridobivamo s spanjem, hrano in tudi z dihanjem. S pomočjo dodatne količine energije smo veliko bolj umirjeni, naše reakcije in odzivnost postane hitrejša, kreativnost večja in veliko lažje vidimo širšo sliko življenja.

Meditacija je povsem naravna in nevsiljiva tehnika, ki umiri misli, sprosti telo in odpre srčni center. S poglabljanjem vase se zavemo izjemnega notranjega potenciala kreativne energije, s pomočjo katerega lahko uresničimo svoje življenjske sanje. Zavemo se, da naša notranja prepričanja ustvarjajo našo resničnost.

Meditacija lahko pripomore pri delovanju imunskega sistema, delovanju kardiovaskularnega sistema, okrevanju od poškodb najrazličnejših vrst, splošnemu fizičnemu počutju, splošnem psihičnem počutju, osebnostnem-duhovnem razvoju in občutku notranjega zadovoljstva. Meditacija pozitivno vpliva tudi na fizično blagostanje, občutek notranjega miru, občutek povezanosti in enosti, povečan pritok življenjske energije, povečano sposobnost oddajanja zdravilne energije, povečano sposobnost samozdravljenja, občutek razširjene zavesti in zaznavanja, sposobnost globljih notranjih uvidov, prepoznanj in sposobnost komunikacije.

Naučiti se meditirati je čudovita izkušnja. Z vajo um postane jasen in umirjen, srce je napolnjeno z notranjo vedrostjo, naše življenje je v vseh pogledih obarvano z notranjo umirjenostjo in veseljem, ki ga meditacija prinese na površje. Med sedenjem na svojem priljubljenem mestu se lahko naučimo umiriti um in z opazovanjem vdiha zavreči morebitne moteče misli. Kot da bi z brega opazovali tok reke, neprizadeto opazujemo igro uma in dopustimo vsemu, da odplava mimo, ko vstopimo v notranjo mirnost in tišino.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.