Iščeš okus alkoholnih pijač brez alkohola? Poskusi (brez)alkoholni sladoled!

Sadje in sladoled v kozarcih za koktajle

Poletje zaznamujeta dve stvari – sladoled in koktajli. Čez dan uživamo v kepicah osvežujočega sladoleda najrazličnejših okusov, zvečer pa se prepustimo zabavi in popijemo kozarec koktajla (ali dva). Obe poletni poslastici sta klasika vseh dopustov. Kaj pa, če bi ti dve stvari združili v eno?

Alkoholni sladoled

Alkoholni sladoled seveda ni nobena novost, saj ga lahko zlahka pripravimo z nekaj kapljicami alkohola. Rum punč na primer vsebuje, kot že samo ime namigne, določeno količino alkohola. Tudi nekateri drugi okusi že v svoji osnovi vsebujejo alkohol, saj je to narava recepta. Takega sladoleda pa posledično ne morejo uživati otroci in nosečnice.

Koktajli na leseni podlagi
Foto: bhofack2 iz iStock

Alkoholni sladoled brez alkohola

Na srečo obstaja tudi alkoholni sladoled brez alkohola. Ali to ne pomeni, da imamo potem samo sladoled? Ja in ne. Imamo namreč sladoled, vendar z okusom po alkoholu. Bogati vonji in okusi znamenitih koktajlov so namreč ujeti v aromate, s katerimi lahko pripravimo brezalkoholne sladolede in koktajle. Po okusu se približajo svojim alkoholnim dvojčkom, vendar ne vsebujejo niti kapljice alkohola.

V kakšnih koktajlih lahko uživaš?

Odlično vprašanje. Na voljo je 9 okusov, vse od znanih kombinacij, kot sta mojito in piña colada, do sladolednih klasikov, kot sta punč rum brez alkohola in malaga. Letošnjo novost predstavlja rok chéri, ki združuje najbolj slastno kombinacijo čokolade in češnje. Ta okus je tudi veganski, poleg tega pa so veganski tudi malaga, mojito in punč rum brez alkohola.

Mojito
Foto: klenova iz iStock

Kje najdem ta (brez)alkoholni sladoled?

Brezalkoholne sladolede z okusom po znanih koktajlih proizvaja goriško družinsko podjetje Rokmar d. o. o. Njihove sestavine za pripravo sladoleda uporabljajo sladoledarji po celi Sloveniji in Evropi, organizirajo pa tudi tečaje za pripravo sladoleda, kjer se ga lahko naučiš delati tudi sam.

info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Prejšnji članekRudar zlata v Kanadi našel mumificiranega mladiča mamuta
Naslednji članekKaj ne smete pozabiti za popoln študentski dopust?
info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.