Kako jesti zdravo

Tudi ti nimaš časa, da bi zdravo jedel? Se sprašuješ, kako bi jedel bolj zdravo? Predstavljam ti nekaj nasvetov. 

Načrtuj svoj teden

Svoje obroke načrtuj za teden dni vnaprej. Ne počni tega brezglavo in na hitro, temveč si vzemi čas in bodi preudaren. Ko delaš načrt svojih obrokov, upoštevaj obveznosti v tednu, ki prihaja. Če imaš določen dan, poln obveznosti, je na primer pametno načrtovati, da boš kakšno jed pripravil že dan prej in si tako olajšal breme prenatrpanega urnika. 

Naredi nakupovalni seznam

Ko greš po nakupih, kupuj samo živila z nakupovalnega seznama. Zelo pomembno je, da VEDNO nakupuješ s polnim želodcem, da ne pristane kakšna čokolada v nakupovalnem vozičku. Če boš nakupoval po nakupovalnem seznamu, to ne bo bolje samo za tvoje zdravje in postavo, temveč tudi za tvojo denarnico. 

VEDNO imej na zalogi sadje, zelenjavo, krekerje, pomake in omake

Pametno je, da imaš vedno na zalogi nekaj, iz česar se da na hitro pripraviti kaj za pod zob. Zato nikoli ne sme manjkati sadja in zelenjave za smutijePrav ti bodo prišle tudi kakšne omake in pomake za solate in zelenjavo, kakor tudi krekerji, ki ti služijo namesto kruha in te zelo hitro nasitijo. 

Določena živila skuhaj vnaprej

Stročnice lahko skuhaš vnaprej, jih ohlajene shraniš v posodice v hladilniku (lahko jih tudi zamrzneš). Tako boš imel vedno pri roki fižolgrahčičeriko, s čimer lahko na hitro pripraviš nasitne solate 

Skuhaj enkrat, jej dvakrat

Za dneve, ko si zelo zaposlen, načrtuj obroke tako, da boš imel čim manj dela s pripravo hrane. V tem primeru lahko že prejšnji dan pripraviš kakšno jed, ki te lahko počaka do naslednjega dne

Prejšnji članekVeganuary: enomesečni veganski izziv
Naslednji članekNovoletne zaobljube: kako jih dejansko upoštevati?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.