Novoletne zaobljube: kako jih dejansko upoštevati?

Novo leto je tukaj in spet je čas za novoletne zaobljube. Novoletne zaobljube so zanimiv fenomen – postavi si jih namreč okoli 90 % ljudi, do februarja pa jih opusti skoraj polovica. Zato smo raziskali kako poskrbeti, da se boš svojih novoletnih zaobljub letos dejansko držal.

Specificiraj cilje in naredi plan

Najprej pomisli, kaj si dejansko želiš. Če si želiš v novem letu izgubiti nekaj kilogramov, si naredi podroben plan, kako boš to dosegel. Določi si, koliko časa na teden boš telovadil ter seveda kdaj in kako. Bodi strog in se dejansko drži zaobljube, da čez teden na primer ne boš jedel hitre hrane. Če si želiš doseči nek akademski cilj, kot je na primer napisana diploma, si zadaj, da vsak teden delaš na diplomski določeno število ur. In seveda če ti uspe normo doseči, se nagradi.

dekle ki tipka na računalnik

V novo leto vstopi s pozitivnimi zaobljubami

Veliko je govora o izgubi odvečnih kilogramov, a nikoli se ne govori o tem, da ob tem tudi nekaj pridobiš. Namesto da rečeš, da bi rad izgubil 5 kilogramov, si zadaj cilj, da želiš trikrat na teden kakovostno telovaditi. Tako se boš manj obremenjeval s številkami in boš bolj fokusiran na dejanski cilj. Prav tako pri pisanju diplomske naloge. Pri pisanju štej kvaliteto predelane snovi in koliko si od tega odnesel, ne pa koliko strani si napisal. Tako bo dosti lažje.

jabolko in meter za merjenje telesa okoli pasu

Cilje si zapiši

Cilje si zapiši na list papirja in ga imej nekje, kjer ti bo vedno na očeh. Tako se boš lahko redno opomnil na novoletne zaobljube in jih ne boš prekršil.

Deli jih s prijatelji in družino

Več ljudem kot poveš za novoletne zaobljube, večja je možnost, da se jih boš držal, kajti sram te bo, če ti bo spodletelo pred toliko ljudmi. Zato deli zaobljube s prijatelji in vstopi v leto z zadanimi cilji in miselnostjo, da jih boš letos dosegel.

Pa srečno v novem letu!

Prejšnji članekKako jesti zdravo
Naslednji članekIkonični trenutki, ki so zaznamovali prejšnje desetletje

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.