Sponzorirano

Kuharski natečaj Kluba koroških študentov

Jed, krožnik
Sponzorirano

V Klubu koroških študentov smo se odločili, da v mesecu aprilu pripravimo natečaj za vse tiste, ki v prostem času radi poprimete za kuhalnico in tako s tem razvajate brbončice svojih bližnjih prijateljev.

Vsak ponedeljek za vas na Facebook-u in Instagramu objavimo posnetek priprave izbrane jedi. Tako smo že gostili Anito Šumer – mojstrico peke z drožmi in z njo pripravili tisti ta pravi koroški rženi kruh.

Nato smo se sprehodili k našim južnim sosedom in se skupaj z Žakom Glinškom preizkusili v pripravi rižote po milansko.

V prihodnjih tednih sledi še peka sufleja iz bele čokolade v izvedbi Kaje Jurač, nekdanje polfinalistke šova Masterchef Slovenija. Za piko na i pa še ena izmed najbolj priljubljenih jedi po vsem svetu – slasten burger, ki ga bo za nas pripravil Andraž Lečnik.

Izziv, ki ga vam ponujamo je, da jed pripravite sami in jo na čim bolj izviren način dopolnite. Trije tedenski zmagovalci/-ke natečaja se bodo izbrali po mnenju ljudstva (50 %) in po oceni kuharskega mojstra bodisi mojstrice (50 %). Seveda nismo pozabili na ljubitelje rastlinske prehrane. Tako na naših profilih najdete vegi koroško kosilo in tudi tradicionalni koroški zajtrk.

Z natečajem poskušamo vsaj deloma nadomestiti tradicionalni Koroški večer, ki je zaradi trenutnih razmer seveda bil odpovedan. Upamo, da bodo razmere čimprej dopustile druženje in uživanje ob dobri koroški »gušti«.

Zato, da del našega razvajanja delimo tudi z vami, se nam pridružite na kuharskem natečaju in s seboj povabite tudi svoje izkušene babice.

Avtorica: Neža R. Jamnik

Sponzorirano

Licitacija: 1 x paket začimb Moj cimer je kralj!

Trenutna ponudba   ŽelimNI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version