Najboljše začimbe za vročo čokolado

Skodelici vroče čokolada na pladnju, okoli so kosi temne čokolade

Sezona vroče čokolade se je že uradno začela in ta slasten napitek si lahko pripraviš tudi doma. Če rad eksperimentiraš in obožuješ igranje z začimbami, lahko skodelico klasične vroče čokolade dvigneš na višjo raven. Spodaj ti predstavljamo nekaj idej, s katerimi bo ta božanska pijača postala še boljša!

Cimet

Cimet je nedvomno kralj zimskih mesecev, saj nas njegova topla aroma pogreje na še tako hladen dan. Gre za eno najstarejših začimb, ki se odlično odnese v sladkih jedeh. V Evropo so ga prinesli arabski trgovci, med 16. in 18. stoletjem pa je veljal za zelo drago začimbo, ki so si jo lahko privoščili le najbogatejši. Danes je na srečo na voljo v vseh živilskih trgovinah, v vročo čokolado pa ga lahko dodaš toliko, kot želiš.

Cinnamon sticks and powder, studio shot, wood surface,
Foto: Derkien iz iStock

Vanilija

Še ena cenjena začimba, ki je svoje mesto našla predvsem v sladicah. Vanilija izvira iz Mehike, danes pa večji del te začimbe proizvedejo na Madagaskarju. Najbolj znana in cenjena je bourbonska vanilija, poznamo pa še mehiško, tahitijsko in francosko. Cena prave vanilije oziroma vanilijevega stroka je visoka, vendar je okus tako božanski, da se ga z razlogom tako množično uporablja v kulinariki.

Muškatni orešček

Ta začimba spada med zimske, ker nas prijetno ogreje in poboža naše čute. Muškatni orešček uspeva predvsem v jugovzhodni Aziji, uporablja pa se ga tako v sladkih kot slanih jedeh. Posebnost tega oreščka je, da ga moramo v primeru, da uporabljamo celega, naribati tik pred uporabo, saj sicer izgubi svoj vonj.

Ground nutmeg spice in the wooden spoon closeup
Foto: oksix iz iStock

Poper

Mogoče se ti zdi čudno, da bi v sladko pijačo dodal poper, a ta kombinacija je vrhunska! Uporabiš lahko različne vrste popra, najbolj priljubljen je kajenski, kombinacija pekočega popra in sladke čokolade pa bo povzročila pravi ognjemet na tvojem jeziku. Poskusi, ne bo ti žal!

Ingver

Ingver se v zimskih mesecih pogosto uporablja v kombinaciji z limono in medom, saj gre za univerzalno zdravilno začimbo. Že znan kitajski filozof Konfucij pa je uporabljal, saj gre za eno prvih začimb, ki jih je človeštvo spoznalo. Njegov pekoč okus bo popestril sladkobo vroče čokolade in ustvaril nepozaben okus.

Fresh, dried and powdered ginger
Foto: egal iz iStock

Čili

Če ti poper ni dovolj pekoč, poskusi vročo čokolado s čilijem! Kombinacija pekočega čilija in sladke vroče čokolade bo ustvarila eksplozijo okusov, ki jih zlepa ne boš pozabil. Če nisi pristaš pekoče hrane, dodaj le majhen ščepec čilija in nato po potrebi dodaj še malo.

Meta

Osvežujoča meta sicer spada pod zelišče, ne začimbo, vendar se tako odlično ujame z vročo čokolado, da smo jo morali dodati na ta seznam. Predvsem poprova meta bo skodelici sladkega napitka dodala svežino, ki te bo pobožala po grlu. Ta kombinacija je primerna predvsem za tiste, ki nimajo radi preveč sladkih okusov.

Mint in small basket on natural wooden background, peppermint, selective focus, close up
Foto: Jutar iz iStock

Bogata ponudba vročih čokolad

Če nisi velik gurman in se ti v kuhinji ne da ustvarjati, pa lahko vročo čokolado različnih okusov najdeš pri Chocomarju. Priprava je izjemno enostavna, končni rezultat pa je gosta vroča čokolada kot v tvoji najljubši kavarni. Celotno ponudbo vročih čokolad najdeš na spletni strani Chocomarja, slediš pa lahko tudi njihovemu Facebook profiluVse okuse najdeš v Mercatorjevih in Tuševih Cash&Carry, kjer lahko kupuješ tudi kot fizična oseba!

info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekKjer se tehnologija sreča z razkošjem
Naslednji članekTop trenutki serije Varuška
info@rokmar.si | Spletna stran

Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.