Top trenutki serije Varuška

Fran Drescher kot varuška Fran v seriji Varuška (The Nanny)
Fran Drescher kot varuška Fran v seriji Varuška (The Nanny) Foto: on themoviedb

Najslavnejša varuška devetdesetih danes predseduje sindikatu SAG-AFTRA, ki je vodila pogajanja s holivudskimi studiji. Fran Drescher je delno avtobiografsko serijo o varuški, ki je imela glas, stas in slučajno bila na pravem mestu ob pravem času, ustvarila skupaj s takratnim možem Petrom Marcom Jacobsonom.

Fran Fine nas je navdušila s svojo sproščeno naravo, pojavo, ki so jo pol metra nad glavo kronali lasje in glasom, ki ga je neslo na drugo stran New Yorka. A roko na srce, če je ne bi dopolnjevali jezikavi butler, butasta bestička Val in mati, ki pred razočaranji beži v shrambo, ne bi zdržala zavidljivih šest sezon. Še posebej, ker je serija slonela na privlačnosti med Fran in njenim delodajalcem, ta napetost pa se v zadnji sezoni sprosti v diabetiku nevarno osladnost. V nadaljevanju najdeš top momente nanizanke.

1Fran poskusi wasabi (Val’s Boyfriend: 3. sezona, 18. epizoda)

Varuško Fine je težko preslišati. Odlikuje jo nosljav glas, ki je potencirana verzija pravega glasu Fran Drescher, pa tudi z decibeli ne varčuje. V 3. sezoni da njena tekmica, poslovna partnerka njenega delodajalca, C. C. Babcock, odpoved. Da bi punci šli skupaj na večerjo, ni vsakdanji pripetljaj, a ko C. C. potrebuje nasvet, gresta s Fran na suši. Varuška sušija še ni poskusila in C. C. ji za wasabi, ki ga postrežejo zraven, reče, da je kot gorčica. Franino objestno doziranje povzroči, da pade s stola in se začne dušiti. S prečiščenimi sinusi govori znatno drugače, a učinek izzveni sredi stavka in Fran se vrne k nosljanju.

Fran Eats Wasabi! | The Nanny

2C. C. kokodaka (Pen Pal: 3. sezona, 1. epizoda)

C. C. je najlepše opazovati v naravnem okolju, med zbadanjem z butlerjem Nilesom. Ponavadi je deležna hudih zbadljivk na račun svoje obsesije s poslovnim partnerjem Maxwellom, čeprav Nilesu redko ostane dolžna. Butlerju se tokrat priložnost ponudi, ko C. C. sama čaka Maxa v njegovi pisarni. Prikrade se za njo in uboga C. C., ki ne loči šepeta enega Angleža od drugega, se mu ponuja. Niles jo prosi, da zakokodaka. C. C. se počasi kokodakajoče obrne in doživi mrzel tuš. Nilesu zagrozi, da ne sme nikomur povedati. Butler ji zagotovi, da je ne bi izdal, saj potrebujejo jajca.

3Nilesov nastop (Canasta Masta: 2. sezona, 16. epizoda)

Niles je sličica britanske omike – kadar ne muči C. C. A kaj počne, ko ni nikogar doma? V drugi sezoni nas doleti čast prisostvovati njegovi izvedbi komada Old Time Rock and Roll, poklon Cruisovemu plesu v Risky Business. Niles po Tomovem zgledu pridrsa na sceno v nogavicah in srajci in si da duška. A vse za svojo ceno: ko se obrne, zagleda namuznjeno C. C.

The Nanny - Niles' Risky business

4Gracie misli, da je noseča (A Fine Friendship: 2. sezona, 19. epizoda)

Sheffieldova najmlajša ima novega prijatelja Willieja, ki pride na obisk. Svet mu postavi na glavo, ko ga obvesti, da bo oče. Preslišala je namreč Franin mimobežni komentar, zato zmotno poveže spanje in zamujanje z nosečnostjo. Z Williejem sta namreč zaspala in zamudila zadnji prikaz Levjega kralja. Ko Gracie ugotovitev sporoči Willieju, mali pretreseno izjavi, da si bo moral najti službo.

5Elizabeth Taylor na obisku (Where’s the Pearls?: 3. sezona, 21. epizoda)

Varuška je gostila presenetljivo število znanih obrazov: od Eltona Johna in Whoopi Goldberg do Bette Midler. Med gostujočimi je bila celo sama Fran v svojih preteklih vlogah. Žal se jim je Barbara Streissand, ki jo ženske družine Fine častijo kot boginjo, vztrajno izmikala, jim je pa uspelo dobiti Elizabeth Taylor! Iz intervjujev vemo, da je bila sicer prijazna, a zahtevna gostja, ki jo je morala obdajati barva sivke, in za katero psa so morali priskrbeti drugo znamko vode kot zanjo. Od kraljice ekranov pričakujemo, da bo zavladala sceni, a krona tokrat pade na glavo Renée Taylor, ki se v vlogi Sylvie Fine z babico Yetto skriva v omari, preden se začne komično klanjati obiskovalki.

Fran Meets Elizabeth Taylor | The Nanny

6Talki (The Bank Robbery: 4. sezona, 16. epizoda)

Fran in Sylvia se znajdeta na banki, ko se oborožen nepridiprav prav nerodno loti ropanja. Fran mu poskuša pomagati in pripetljaj postane bolj komičen kot nevaren. Ker je zraven Sylvia, se ne izognemo hrani. Priča smo prizoru, v katerem oboroženi zločinec poskusi nagoditi Sylviinim prehranskim potrebam in se skupaj s talci odloča, od kje bodo zahtevali hrano. Nikomur ni hudega.

7Lauren Lane skriva nosečnost (Mommy and Mai: 5. sezona, 7. epizoda)

Lauren Lane, ki igra C. C., je bila med snemanjem 5. sezone noseča, česar so se posredno dotaknili v sami seriji. C. C. obišče Maxwella v pisarni in godrnja, kako jo je med epizodo serije Seinfeld zmotilo, da se ignorira nosečnost neke igralke v seriji. Pravi, da jo samo skrivajo za scenskimi rekviziti, in mislijo, da občinstvo ne opazi. Opazno noseča Lane šalo še podkrepi z raznimi pripomočki, ki jih daje pred trebuh.

Niki Hüll

Novinar

Prejšnji članekNajboljše začimbe za vročo čokolado
Naslednji članekAli rdečelasci ne čutijo bolečine in so rdečelaske so bolj odporne?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.