Naveličani Aperol Spritza? Ta koktejl bo pravi za vas

Koktejl, ki nadomesti Aperol Spritz
Koktejl, ki nadomesti Aperol Spritz Foto: on wineenthusiasts

Če si se naveličal Aperol Spritza in Whiskey Sour, te za ovinkom že čaka naslednja odlična ideja. Koktejl imenovan Paper Plane prinaša svežino in grenko-kisel okus, ki ga mnogi tako obožujejo.

Koktejl, ki bo letos nadomestil Aperol Spritz

Leta 2008 je prvi Paper Plane pripravil Sam Ross in mu nadel ime po pesmi Paper Planes izvajalke M.I.A. Recept se naslanja na starejši koktejl Last Word iz časov tik pred ameriško prohibicijo. Last Word se je ponašal z značilnim grenko-kislim okusom in izredno preprostim receptom. Obnorel je ameriške koktejl bare tako kot to upa Paper Plane.

koktejl Paper Plane
koktejl Paper Plane Foto: Tim Nusog on Liquor.com

Kaj je v Paper Plane?

Oba koktejla zbudita naše brbončice za grenko in kislo, hkrati pa prinašata še zeliščni odtenek. Imata zelo preprost recept: štiri sestavine v enakih razmerjih. Paper Plane zamenja gin za burbon, ki daje koktejlu toplejši okus in več globine. Poleg burbona so še Aperol, Amaro Nonino in limonin sok.

Sam Ross rad uporabi močnejše burbone, saj naredijo polnejši okus. Aperol doda svoj značilen sladko-grenko-kisel okus, Amaro Nonino zeliščne odtenke, limonin sok pa naredi reč osvežilnejšo.

Sestavine:

  • ¾ merice burbone
  • ¾ merice Aperola
  • ¾ merice Amaro Nonino
  • ¾ merice sveže stisnjenega limoninega soka

Priprava:

Sestavine damo v shaker poln ledu. Tresemo do ohladitve. Postreže se v visok kozarec z rezino pomaranče ali celo papirnatim letalcem.

Zdaj znaš osnovni postopek priprave Paper Plane koktejla, vendar se pot šele začenja. Eksperimentiraj z različnimi znamkami alkoholnih pijač, morda prilagodi merice in najdi svojo najljubšo verzijo koktejla Paper Plane.

alcohol, cocktail, cocktail glass
Foto: Pexels iz Pixabay
Prejšnji članekBon inšpektorji v Zorici
Naslednji članek10 živali, ki so tik pred izumrtjem

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.