Peka piškotov v stanovanju študenta

Večinoma vsako gospodinjstvo ima v kuhinji več pripomočkov, kot jih uporablja. Ravno zato se pa najde nekaj za vsako priložnost. Decembra se iz ozadja omare vzamejo modelčki za piškote, iz druge omare palični mešalnik in iz predala valjar. Kot študenti pa v svojem stanovanju v tujem mestu nimamo vedno vseh potrebnih pripomočkov za peko. Kako si lahko pomagamo?

1. Izberemo recept, ki ne zahteva veliko pripomočkov

Za nekatere sladice potrebujemo mešalnik, tehtnico, razne merice … Izberimo raje take, katerim zadostujejo posoda, vilice in pekač. Če pa stanovanju manjka tudi pečica se najde veliko dobrot, ki jih ni potrebno speči.

2. Kupimo sestavine z že določeno količino

V primeru primanjkljaja kuhinjske tehtnice. Če kupimo pecilni prašek v vrečkah, nam ni potrebno ničesar izmeriti, samo dodamo celo vrečko. Za 500 g moke na oko razdelimo kilogramsko vrečo na pol. Veliko sestavin pa lahko tudi brez pomislekov dodamo po občutku.

3. Testo razvaljamo s steklenico vina

Če ni valjarja, se je potrebno znajti. Študentje imamo vedno pri roki kakšno steklenico. Najdi prazno, operi jo od zunaj in z njo razvaljaj testo za piškote.

Valjanje testa za piškote s steklenico vina

4. Oblike piškotov izrežemo s kozarčki za shote

Modelčki za piškote so zabavni, a včasih nepotrebni. Piškoti so dobri tudi, če nimajo raznih oblik. Z različnimi kozarci lahko naredimo različno velike okrogle piškote, testo pa lahko tudi sestavimo z rokami.

5. Uživamo v slaščicah in dobri družbi

Veliko bolj zabavno je ustvarjati s prijatelji, zato vključite celo stanovanje in uživajte skupaj.

P.S. Ob piškotih se prilega belo vino.

Prejšnji članekSezona Fashion Weekov se je začela!
Naslednji članekMednarodni dan maternega jezika

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.