Poletna lahkotnost

Poleti nas narava razvaja s sadjem in zelenjavo, ki vsebujeta velik delež vode in sta zato odlična za hidracijo. Pripravili smo ti nekaj preprostih idej, s katerimi lahko poleti popestriš svoj jedilnik ali pa prijatelje presenetiš na plaži.

  • Pripravi sadna nabodala. Na palčke za ražnjiče natakni na koščke narezano melono, jagode, breskve, češnje. Igraj se z barvami sadja, da bodo nabodalca pisana in privlačna na pogled. Sadna nabodalca so idealen prigrizek za na plažo, sadje rumene in oranžne barve pa vsebuje veliko betakarotena, ki deluje pri zaščiti kože.
  • Pripravi sadni smoothie in ga okrasi z listi sveže mete ali rezinami jagod. V steklenih posodicah z lepimi ekološkimi slamicami ga lahko postrežeš za zajtrk, malico, na plaži ali ob popoldanskem namakanju v bazenu.
  • Izkoristi olupek melone ali lubenice. V njem lahko postrežeš preprosto sadno solato. Zanjo potrebuješ različne vrste sadja. Če želiš prijatelje res razvajati, pa poleg tega postrezi še kepico vanilijevega ali sadnega sladoleda.
  • Posebno previdnost svetujemo pri pitju alkohola med vročimi poletnimi meseci. Poleg alkohola je nujno piti še vodo, da preprečiš dehidracijo, do katere pride poleti še hitreje. Privošči si manj močne alkoholne pijače, priporočamo šampanjec, ki ga lahko popestriš z rezinami pomaranč.

Novinar

Prejšnji članekOd prvih brez zaslona do današnjih zapestnic, ki so primerljive s pametnimi urami
Naslednji članekOcena filma: Tiho mesto 2

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.