Prava italijanska kava – študentova najboljša prijateljica

Kava – najboljša prijateljica vsakega študenta. Pa naj bo turška, z avtomata ali iz kofetjere, kava je kava. In zato je prav, da se naučiš delati pravo, odlično kavo, ki te ne bo samo zbudila, temveč bo tudi razvajala tvoje brbončice.

Ker pa sem Primorka, se bom osredotočila na italijansko kavo iz kofetjere, ki me spremlja že od otroštva. Pri kavi je najpomembnejše, da so zrna sveže zmleta. Tako boš dosegel barski efekt, saj v vsakem baru, ki da kaj na to, kakšno kavo streže gostom, zrna zmeljejo tik preden ti kavo skuhajo. Zrna lahko zmelješ z električnim mlinčkom, kar ti res ne porabi veliko časa.

kofetjera s kavoDruga pomembna stvar je, da ne šparaš s količino kave, saj bo čene okus preveč voden. Ko polniš kofetjero s kavo pa ne pozabi zrn močno poteptati in napolniti do konca.

Ko je kava skuhana, jo vzemi iz štedilnika in hitro objemi z vlažno mrzlo krpo, da se počasi shladi in ne več pregreva. Tako se boš izognil okusu po zažganem.

Za pravo študentsko kavo pa lahko v kavo daš šot žganja, konjaka ali brandyja in tako boš imel pravi italijanski caffe corretto za tiste stresne dni.

Prejšnji članekNajpogostejši strahovi: česa se pa ti bojiš?
Naslednji članekZnanstveniki na MIT odkrili, kako odstraniti CO2 iz zraka

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.