Sponzorirano

Slastni oreščki in suho sadje za zdrav prigrizek med študijem

Paketi suhega sadja in oreščkov
Sponzorirano

Za študentsko hrano si verjetno že slišal in tudi jedel, saj je ta priročna mešanica oreščkov in suhega sadja prava klasika. Pa veš, zakaj ta slavna mešanica sploh vsebuje oreščke in suho sadje? Ta mešanica namreč ni nastala po naključju, pač pa gre za dobro premišljeno potezo, ki poudarja hranilne lastnosti tega prigrizka.

Zdrav vir beljakovin in omega 3 maščobnih kislin

Beljakovine so izredno pomemben vir hranil, ki ga moramo zaužiti vsak dan. Oreščki pa predstavljajo bogat vir zdravih beljakovin, kar je še posebej priročno za tiste, ki se prehranjujejo pretežno z rastlinsko prehrano. Poleg tega številni oreščki vsebujejo omega 3 maščobne kisline, ki so dobre za naše srce in možgane.

Oreščki so pravzaprav tako zdravi, da njihovo uživanje zgolj nekajkrat tedensko zmanjša možnost srčne kapi za 30-50 %, so pokazale študije. Prav tako redno uživanje oreščkov manjša možnost za nenadno odpoved srca ali pojav katere koli druge bolezni, povezane s srčno-žilnim sistemom.

Ne pozabimo na vlaknine

Zakaj pa oreščke spremlja suho sadje? Suho sadje ima že tisočletno zgodovino, saj gre za zelo priročno obliko shranjevanja sadja. Vsebuje veliko vlaknin, ki delujejo kot neke vrste črevesna metla in absorbirajo odpadne snovi. Suho sadje vsebuje tudi naravno prisoten sadni sladkor fruktozo.

Zdrava alternativa prigrizkom

Vsi vemo, da se študenti pač ne prehranjujejo ravno najbolj zdravo. Pica štirikrat na teden ni ravno recept za zdravo življenje. Zato namesto čokoladic raje kupi oreščke in suho sadje. Dali ti bodo energijo in to brez dodanega sladkorja, ki ga res ne potrebujemo še več. Široko ponudbo oreščkov in suhega sadja najdeš pri podjetju Bimed d. o. o. Ne glede na to, kaj imaš raje, eksotično sadje ali klasiko, pri njih najdeš vse, kar ti srce poželi.

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version