Slovenska picerija na seznamu najboljših v Evropi: Izboljšali svoj lanski uspeh!

Pop's Pizza med najboljšimi v Evropi leta 2024
Pop's Pizza med najboljšimi v Evropi leta 2024 Foto: on pop's place

Razkrita je bila tradicionalna lestvica najboljših evropskih picerij, ki se nahajajo izven Italije. Na seznamu je tudi slovenska oziroma bolje rečeno ljubljanska picerija, ki je reden gost takih seznamov. Kaj je letos razkril portal 50toppizza?

Najboljše picerije v Evropi v letu 2024, med njimi tudi slovenska

Prvo mesto je osvojila Napoli On The Road iz Londona, drugo mesto pa je pripadlo piceriji Sartoria Panatieri, ki se nahaja v Barceloni in je lani osvojila prvo mesto. Tretje mesto pa je pripadlo našim severnim sosedom, dunajski piceriji Via Toledo Enopizzeria. Peterico zakjučuje angleško-španska kombinacija, 50 Kalo iz Londona na četrtem mestu in madridska Baldoria na petem mestu.

Fantastičen uspeh ljubljanske picerije

Kaj pa Slovenci? No, seveda je še tretjič zapored na seznamu ljubljanska picerija Pop’s Pizza, ki je izboljšala lanski rezultat. Letos je uvrščena na 30. mesto, lani pa je bila na 40. mestu.

Spomnimo, da je Pop’s tudi na seznamu Najboljših pizz v Ljubljani za leto 2024.

Pop's Place Pizza
Pop’s Place Pizza Foto: on pops pizza

»Smo v Ljubljani, v osrčju otoka za pešce. Dekor je precej razkošen in primeren za prizorišče, ki se razteza v dveh nadstropjih z velikim lestencem, ki dominira v sobi, in čudovitim, dobro založenim točilnim pultom,« so zapisali pri portalu 50toppizza. »Pica je v neapeljskem slogu, izjemno dobro narejena, tako po okusu dolgo kvašenega testa z naravnim kvasom kot po natančni peki v čudoviti krušni peči, okrašeni z zlatimi kockami. Tudi sestavine so odlične in pristno italijanske. Penelopo z odlično furlansko kuhano šunko morate poskusiti. Med sladicami je vredna pokušine baskovski cheesecake. Meni pijač je obsežen, saj vključuje veliko izbiro finih viskijev in dobro izdelanih koktajlov. Cene so za mesto povprečne, vendar je kakovost izrazito vrhunska, postrežba pa nadvse prijazna in vljudna,« so še dodali k vtisu, ki ga je pustila picerija Pop’s.

Prisotne tudi picerij z območja Jugoslavije

Visoko se je uvrstila zagrebška picerija Franko’s Pizza & Bar, ki je pristala na 14. mestu. Dve mesti za njo pa je picerija Matto Napoletano iz Skopja. Tudi Srbi imajo dve piceriji na seznamu petdesetih najboljših, saj sta se beograjski piceriji uvrstili na 32. in 37. mesto – Pietra in Majstor | Margerita.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekFunkciji, ki drastično izboljšata učinkovitost dela
Naslednji članekNapovednik za serijo Gospodar prstanov: Prstani moči – Se obeta boljše nadaljevanje?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.