Napovednik za serijo Gospodar prstanov: Prstani moči – Se obeta boljše nadaljevanje?

Prstani moči, druga sezona prihaja konec avgusta
Prstani moči, druga sezona prihaja konec avgusta Foto: on imdb

Izšel je napovednik za drugo sezono serije Gospodar prstanov: Prstani moči (The Rings of Power), ki razkriva tudi datum premiere fantazijske serije.

Druga sezona Prstanov moči prihaja konec avgusta

Druga sezona Amazonove serije Prsti moči, ki je prevzela ime Tolkienovih del, se vrača 29. avgusta. Potem, ko je prva sezona izšla septembra 2022 in razočarala gledalce ter kritike, je bilo hkrati jasno, da je studio Amazon vanjo vložil preveč denarja, da bi serijo kar opustil.

Serija, ki jo ustvarjata J. D. Payne in Patrick McKay je v prvih osmih epizodah resda razočarala in ljubitelje Srednjega sveta pustila na cedilu, a dejstvo je, da slabše ne gre. Tako lahko v napovedniku vidimo vsaj nekoliko boljšo serijo, ki je ne omejujejo epidemični protokoli, ki so dodobra načeli nastajanje prve sezone.

Morfydd Clarke kot Galadriel v seriji Prstani moči
Morfydd Clarke kot Galadriel v seriji Prstani moči Foto: on imdb

Osem epizod druge sezone bodo režirale samo režiserke, med katerimi bo štiri epizode (prvo, tretjo, sedmo in osmo) režirala Charlotte Brändström (The Witcher). Po dve epizodi pa še Sanaa Hamri in Louise Hooper. Če bo Amazon ubral isti pristop, bodo epizode izhajale tedensko, torej do sredine oktobra.

Težava v zgodbi, scenariju in likih

Ustvarjalca sta napovedala, da je bila prva sezona le uvod in postavljanje temeljev za nadaljevanje. Čeprav bi o tej odločitvi lahko debatirali, se zdi, da je serija kritizirana že na toliko ravneh, da bi se je lahko marsikdo usmilil in gledal že zaradi pogrešanja Srednjega sveta. Ampak, tu je nastopil Warner Bros in poleg letošnjega animiranega filma Vojna Rohirrimov napovedal še nove filme Gospodarja prstanov, ki bodo sledili v naslednjih letih.

Pesimizem ponovno udari, saj je bila prva sezona videti fantastično, še nevideno na televizijski ravni, a težava je bila v zgodbi, scenariju in likih. Če se popravi to, se popravi serija kot celota, a vzorec prve sezone za zdaj ne kaže izboljšanja.

Dovolj o tem, vrnimo se k seriji Prstani moči.

Kaj nam pokaže napovednik druge sezone Prstanov moči?

Napovednik za drugo sezono serije Prstani moči
Napovednik za drugo sezono serije Prstani moči Foto: on amazon mgm

Prva sezona je ubrala mrežo zgodb, ki so se bolj ali manj zaključile oziroma napovedale dogajanje druge sezone. Glavna nit je bila seveda predstavitev Saurona (Charles Vicker), ki je tudi osrednji del napovednika. Ta je tokrat drugačen, bolj podoben vilinom in očitno naseljen prav med njimi, neprepoznaven v svoji drugačni in prikriti pojavi.

Vidimo tudi številne orke in prizore z ovijalkami in tekočo snovjo, ki prevevajo vse kotičke sveta. Poleg tega pa tudi like iz prve sezone, ki se pripravljajo na bitko – med njimi Galadriel (Morfydd Clark), Elrond (Robert Aramayo), Arondir (Ismael Cruz Córdova) in Isildur (Maxim Baldry). Škratje, predvsem Durin IV (Owain Arthur) in Disa (Sophia Nomvete), napovedujejo težke čase za svet, saj sledijo prikazu Balroga iz prve sezone.

‘Pomežikni in zgrešil ga boš’ prizor vključuje Tujca (Stranger, op. p.), ki vihti leseno palico. Zagotovo gre za enega od Istarijev, najpogosteje se zaradi navezav omenja kar Gandalf. In omemba Gandalfa nas pripelje do Orlov, ki ga vidimo v napovedniku in bitja, ki spominja na bitje pred Morijo iz filma Bratovščina prstana. Tu pa je še nastanek Sauronove utrdbe Barad-Dur. In nikjer ni hobitov iz prve sezone, kar pa ne pomeni, da jih ne bo.

Napovednik za Gospodar prstanov: Prstani moči

Amazon Prime pravi: »V drugi sezoni Prstanov moči se je Sauron vrnil. Izgnan s strani Galadriel, brez vojske ali zaveznika, se mora vzhajajoči temni gospodar zdaj zanašati na lastno zvitost, da obnovi svojo moč in nadzira ustvarjanje prstanov moči, ki mu bodo omogočili, da poveže vsa ljudstva Srednjega sveta s svojo zloveščnostjo. Nova sezona, ki gradi na epskem obsegu in ambicijah prve sezone, celo svoje najbolj ljubljene in ranljive like pahne v naraščajočo plimo teme in vsakega izziva, da najde svoje mesto v svetu, ki je vse bolj na robu nesreče. Vilini in škratje, orki in ljudje, čarovniki in Harfooti … Medtem ko so prijateljstva le korak do propada in kraljestva začnejo krhati, se dobre sile vedno bolj pogumno borijo, da bi obdržale tisto, kar jim je najbolj pomembno … drug drugega.«

The Lord of The Rings: The Rings of Power - Official Teaser Trailer | Prime Video

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekSlovenska picerija na seznamu najboljših v Evropi: Izboljšali svoj lanski uspeh!
Naslednji članekZ novo aplikacijo bo z električno polnilnico za avtomobile lahko zaslužil že vsak

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.