Z novo aplikacijo bo z električno polnilnico za avtomobile lahko zaslužil že vsak

Electric car plugged in outside house on street with a sunset
Foto: SouthWorks iz iStock

Ena največjih omejitev električnih avtomobilov je njihov doseg in logistika, ki jo prinese iskanje polnilnic na poti. Ker pa je njihovo število na cesti že nezanemarljivo, postajajo električne polnilnice skoraj nujne pred turističnimi objekti in podjetji.

Slovenska platforma justCharge bi lahko močno vplivala na razširjenost polnilnic, saj omogoča zaslužek praktično vsakomur, ki bi postavil polnilnico in jo prijavil na platformo.

Polnilnice bodo za turizem in podjetja neizogibne

V idealnem primeru lastnik električnega avtomobila polnjenje opravi doma. Sprotna polnjenja na daljših poteh pa morajo biti hitra in karseda priročna. Za turiste je tako bližina polnilnice lahko odločujoč dejavnik pri izbiri nastanitve. Ob sočasnem razvoju sončnih elektrarn je polnjenje avtomobilov najbolj smiselno podnevi, a takrat je večina ljudi v službi. Zato bodo tudi podjetja morala razmisliti o investiciji v polnilnice.

Aplikacija za enostavnejši prehod na novo tehnologijo

Enostavnejši prehod na novo tehnologijo bo omogočila tudi platforma justCharge. Ta je primerna za vsa podjetja, tudi turistične ponudnike z odprtimi parkirišči in podjetja, ki parkirišče ponujajo le zaposlenim. Sistem omogoča vodenje celotnega nadzora in analitike ter prilagajanje potrebam in zahtevam uporabnikov. Lastnik polnilnic se tako lahko odloči za brezplačno nudenje električne energije ali pa določi ceno na kilovatno uro. S tem lastniki polnilnic dobijo priložnost za dodatni zaslužek, kar poveča njihovo motivacijo po postavitvi polnilnic.

Do dodatnega zaslužka tudi lastniki stanovanjskih hiš s polnilnicami

S tem sistemom lahko teoretično zasluži kdorkoli, ki ima ustrezno poslovno dejavnost in bi mesečno lahko izstavil račun. Izstavljanje računov je namreč formalna obveza, sicer pa omejitev ni. Vsakdo, ki ima doma poleg svoje hiše urejen dovoz ali manjše parkirišče, bi lahko postavil »javno« polnilnico in s tem na dolgi rok zaslužil. Ker po uradni statistiki kar dve tretjini Slovencev živi v stanovanjskih hišah, je neizkoriščen potencial precejšen.

VIRSiol.net
Prejšnji članekNapovednik za serijo Gospodar prstanov: Prstani moči – Se obeta boljše nadaljevanje?
Naslednji članekZakaj se Vatikan boji tradicionalne latinske maše?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.