Gospodar prstanov dobiva predzgodbo

Gospodar prstanov: Vojna Rohirrimov
Gospodar prstanov: Vojna Rohirrimov Foto: on imdb

Oboževalci fimov Gospodar prstanov in Hobit se lahko veselijo. Na dan je prišla novica, da je v izdelavi prva izmed predzgodb, ki jih bodo posneli ustvarjalci omenjenih filmov. Tako bodo brez da bi kršili avtorske pravice Tolkien Estate, posneli nov film. Uradni naslov filma bo War of the Rohirrim, povedal pa bo zgodbo o Helmovem breznu in slavnem kralju Rohana.

Zgodba o kralju Rohana bo prva izmed mnogih

Vsi poznamo eno najbolj slavnih bitk na filmskem platnu, ki se je odvijala med vilini, ljudmi in Uruk-Hai v Helmovem breznu (Helm’s Deep). In ja, enim škratom. Gimli pri koncu bitke pihne v ogromen rog, ki pomeni preobrat bitke. Po nekdanjem kralju Rohana, Helmu Hammerhandu je poimenovana trdnjava in rog. Prav o njem pa bo govoril tudi film, ki se bo časovno uvrstil v enega izmed najbolj krvavih obdobij v Tolkienovem svetu.

Zanimivost, ki pa bo mnoge odvrnila, pa je ta, da bo film animiran. Kot producent je pod film zapisan Joseph Chou (Blade Runner: Black Lotus), svetovalka je Philippa Boyens (Gospodar prstanov, Hobit), scenarij pa sta napisala Jeffrey Addiss in Will Matthews (oba The Dark Crystal: Age of Resistance). Režiser filma pa bo Kenji Kamiyama (Ghost in the Shell)

Kljub temu da bo film stal kot samostojna zgodba, pa bo jasno del obstoječih filmov, tako po stilu, zgodbi in pristnosti. Kdo bo likom posodil glasove še ni znano. Animacija pa je po drugi strani že v hitrem teku, saj si studi želi, da bi film izšel še letos. Spomnimo, da je prav letos dvajseta obletnica premiere Bratovščina prstana. Prav za to sta Dominic Monaghan in Billy Boyd (Pippin in Merry) začela ustvarjati svoj podcast, kjer govorita o snemanju filmov in vabita goste, ki so pri njih sodelovali.

 

Prihodnost je za oboževalce vesela

Naslednjih nekaj let bo za oboževalce Tolkiena več kot pestrih. Že v tem letu izidejo slovenski ponatisi njegovih del, ki jih bomo dobivali vse do leta 2024. Pridno potekajo dogodki in napovedi za obletnice prve trilogije, ki je v kinih izšla pred dvajsetimi leti. Z navdušenjem pa pričakujemo tudi izid serije Gospodar prstanov, ki jo ustvarja studio Amazon. O vseh novostih bomo hitro obveščali, tako kot do zdaj.

Gospodar prstanov

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekPsihološka podpora med epidemijo še vedno na voljo
Naslednji članekJoint kot nagrada za cepljenje
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.