Uradno! Prihaja nov film Gospodar prstanov

Potrjeni novi filmi Gospodarja prstanov
Potrjeni novi filmi Gospodarja prstanov

Ljubitelji filmov Petra Jacksona iz Srednjega sveta britanskega avtorja J.R.R. Tolkiena se lahko veselijo čudovite novice. Studio Warner Bros Discovery je potrdil, da nastajajo novi igrani filmi iz sveta Gospodarja prstanov, prvi od katerih bo v kina prispel že leta 2026. Že kar nekaj informacij pa vemo o prvem!

Prihaja Gospodar prstanov: Lov na Golluma

Glavni mož studia, David Zaslav, je potrdil, da bodo od začetka pri projektih tesno sodelovali Peter Jackson, Fran Walsh in Philippa Boyens. Vsi trije so ustvarili trilogijo Gospodar prstanov in Hobit, ki smo ju gledali v zadnjih petindvajsetih letih, nazadnje pred desetimi leti, ko je izšel tretji film Hobit: Bitka petih vojska.

Peter Jackson in Andy Serkis bosta ponovno združila moči v filmu Gospodar prstanov: Lov na Golluma
Peter Jackson in Andy Serkis bosta ponovno združila moči v filmu Gospodar prstanov: Lov na Golluma Foto: on deadline

Projekt je v zgodnjih fazah ustvarjanja scenarija in bo raziskal še neprikazane zgodbe. Studio je razkril, da je delovni naslov filma »Gospodar prstanov: Lov na Golluma«, režiral pa ga bo Andy Serkis in v njem odigral svojo ikonično naslovno vlogo. Izvršni producent filma bodo Ken Kamins, Serkis in Jonathan Cavendish.

»S prihodom Andyja, ki bo režiral ‘Gospodar prstanov: Lov na Golluma’, nadaljujemo s pomembno zavezanostjo k odličnosti, ki je znak tega, kako želimo iti naprej in še naprej prispevati h kinematografiji ‘Gospodarja prstanov’,« so povedali. Nič še ni znanega glede igralcev, z izjemo Serkisa, ker pa je zgodba v dobri meri znana, bodo oboževalci z veseljem čakali na novice o morebitni vrnitvi igralcev iz trilogije, ki je prejela 17 oskarjev, in novice o novih prihodih v preljubo franšizo.

Jackson, Walsh in Boyens so dodali: »V čast in privilegij je potovati nazaj v Srednji svet z našim dobrim prijateljem in sodelavcem Andyjem Serkisom, ki ima z Gollumom še nedokončane poosle. Kot vseživljenjski oboževalci obsežne mitologije profesorja Tolkiena smo ponosni, da sodelujemo z Mikeom De Luco, Pam Abdy in celotno ekipo Warner Bros na še eni epski pustolovščini!«

Po težkih dneh za ustvarjalce, ko je presenetila novica o smrti Bernarda Hilla, filmskega Theodena, so zdaj svoje moči in voljo uperili v nove projekte.

»Znova je prišel čas, da se podam v neznano z mojimi dragimi prijatelji, izjemnimi in neprimerljivimi varuhi Srednjega sveta Petrom, Franom in Philippo,« je dejal Serkis in potrdil, da bo film nastajal na Novi Zelandiji, v sodelovanju z Weto.

Ekipa se je po trilogiji Gospodar prstanov po približno desetih letih vrnila v Srednji svet s trilogijo Hobit
Ekipa se je po trilogiji Gospodar prstanov po približno desetih letih vrnila v Srednji svet s trilogijo Hobit

Lov na Golluma je že bil film

Če se ti zdi naslov znan, potem se ne motiš. Leta 2009 je namreč izšel fan-film z naslovom Hunt for Gollum, ki je prosto dostopen na YouTubu. Zaradi slednjega ni jasno, če bo film obdržal naslov, vsekakor pa je po petnajstih letih zabavno videti napredek zgodbe.

The Hunt For Gollum - Short Film

Decembra prihaja animirani film o Rohirrimih

Letos decembra bo v kina prispel težko pričakovan animirani film Gospodar prstanov: Vojna Rohirrimov (Lord of the Rings: War of the Rohirrim).

Studio je po skoraj desetletnem premoru ob izidu Amazonove serije Prstani moči ponovno izkoristil eno najbolj znanih in priljubljenih franšiz, katerih pravice si lasti. »Gospodar prstanov je ena najuspešnejših in cenjenih franšiz v zgodovini in predstavlja pomembno priložnost za kino posel.«

Gospodar prstanov: Vojna Rohirrimov
Gospodar prstanov: Vojna Rohirrimov Foto: on mpa

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekSprejmite odgovornost za svoje zdravje in prihodnost, cepite se proti HPV
Naslednji članekNa Trgu republike bo zrasel nov spomenik

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.