Potrjeni novi filmi iz sveta Gospodarja prstanov in Hobita

Warner Bros napovedal nove filme Gospodarja prstanov
Warner Bros napovedal nove filme Gospodarja prstanov Foto: on imdb

Gospodar prstanov, film fantazije. »In nato se je zgodilo nekaj, česar se Prstan ni nadejal. Našlo ga je najbolj nenavadno bitje,« se glasi delček prologa v trilogijo Gospodar prstanov, ki jo je ob prelomu tisočletja ustvarjal Peter Jackson. To bitje je bilo seveda Bilbo, hobit iz Šajerske. V tem pogledu pa je to bitje pravzaprav David Zaslav, generalni direktor studia Warner Bros. Discovery. Med njjihove nove projekte je uvrščena linija novih filmov iz sveta Gospodarja prstanov oziroma knjig J. R. R. Tolkiena.

Warner Bros vrača Gospodarja prstanov in Hobita

Novica se na kratko glasi: »Warner Bros oživlja franšizo Gospodar prstanov«. In po novem sestanku v podjetju je David Zaslav povedal, da sta Mike De Luca in Pam Abdy ob prihodu v podjetje sklenila tudi dogovor o predelavi Tolkienovih knjig v »več« filmov.

Za projekti bo stal studio New Line Cinema, ki je v lasti WB. Oboževalci trilogije vedo, da je prav New Line stal za šestimi filmi, ki jih je režiral Peter Jackson in so v blagajne prineslo 6 milijard ameriških dolarjev.

Da to ni le še ena govorica, so potrdili tudi Peter Jackson, Fran Walsh in Philippa Boyens, ki so ustvarili šest priljubljenih filmov. Za ameriški časnik Variety so povedali, da so redno sodelovali v pogovorih s studiem in se »veselijo prihodnjih dogovorov o tem, kam bodo odpeljali franšizo.«

 

Hobit je trilogija, ki jo je režiral Peter Jackson
Hobit je trilogija, ki jo je režiral Peter Jackson Foto: on imdb

Srednji svet bo zaživel v novih filmih

Projekt bo stal pod nazivom »Middle-earth Enterprises«, pravice pa vključujejo knjige Hobit in Gospodar prstanov. Ob tem je še kako vredno omeniti, da sta De Luca in Abdy zapustila studio MGM (tudi med ustvarjalci šestih filmov) tik preden je Amazon kupil omenjeni studio in ustvaril svojo serijo Prstani moči. Zanjo je zapravil več kot milijardo, naletel pa na mešane do kritične odzive.

»Navdušeni smo, da lahko skupaj z New Line Cinema in Warner Bros Picturs odidemo na potovanje, ki bo prineslo svet J. R. R. Tolkiena na velika platna,« je povedal Lee Guinchard, direktor podjetja Freemode, ki je del skupine Embracer Group. Ta bo sodelovala s studii in skušala ponoviti uspeh obeh trilogij. »Zavedamo se pomena the knjig in filmov, zato se bomo na vse pretege trudili, da počastimo preteklost in ustvarimo lepo prihodnost s kvalitetno produkcijo,« je še dodal Guinchard.

Leta 2024 prihaja animirani film

New Line Cinema in Warner Bros že ustvarjajo animirani film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim, predzgodba Gospodarja prstanov, ki bo luč sveta ugledal 12. aprila 2024. Za njim stoji režiser Kenji Kamiyama, zgodba pa bo sledila Helmu Hammerhandu (za slovenski prevod bomo počakali na prenovljen prevod trliogije Gospodar prstanov, ki ga Sergej Hvala pripravlja z Mladinsko knjigo). Glas bo junaku posodil Brian Cox, kot Eowyn pa se bo vrnila Miranda Otto.

Animirani film War of the rohirrim
Animirani film War of the rohirrim Foto: on motionpictures

Obnovljene pravice dovoljujejo tudi prodajo uradnih izdelkov (merchandise, op. p.) in drugih reči. Spomnimo, da je v izdelavi kar nekaj videoiger iz Srednjega sveta, ki bodo na voljo v naslednjih letih.

Previdnost pri navdušenju zaradi Amazonove serije

Za pomiritev duše pa je pomembno omeniti, da filmi ne bodo imeli nič v povezavi s serijo, ki jo ustvarja Amazon. Prstani moči se bodo vrnili z drugo sezono v letu 2024, pričakovanja pa niso visoka. Prav zaradi serije pa so oboževalci precej previdno optimistični glede napovedanih projektov, kar je razumljivo.

Prstani moči: Je to vse, kar si scopral Amazon?

Kaj bi lahko Warner Bros predstavil v Tolkienovem svetu?

Pravice omenjajo Gospodar prstanov in Hobit. To pomeni, da bi se lahko ustvarjalci odločili za nekoliko slabšo odločitev, ki je vpogled v življenje likov izven tega, kar so pokazali filmi. Govorimo predvsem o Gandalfu, Aragornu in Legolasu. Ti s seboj prinesejo tudi magnetni vlek oboževalcev, ki pa se vrnitve Galadriel in Elronda (tudi Saurona) niso pretirano razveselili. Druga možnost, veliko bolj zanimiva in z manj možnostmi razočaranja, pa so druge zgodbe. Nekatere od idej bi lahko bille:

  • Padec Khazad-Duma
  • Bitka za prstan – dogodki pri Ereborju, Mrkolesju, Dolnjem in Lothlorienu
  • Padec Angmarja
  • Zgodba o Tomu Bombadilu
  • Zgodba Aragorna in Arwen
  • Hurinova otroka (velik vprašaj)
  • Beren in Luthien (velik vprašaj)
  • Linija Dunedainov

Kaj točno se bo v novih filmih dogajalo, bomo videli v prihodnjih mesecih. Takrat bomo izvedeli tudi kdo bo sestavljal ustvarjalsko ekipo in vse druge podrobnosti.

gollum

Urednik portala Student.si

Prejšnji članek6 nasvetov za zdravo prehranjevanje
Naslednji članekJe seriji You z novo sezono padla kvaliteta?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.