Študent kuha – 6 živil, ki predstavljajo temelje študentske kuharije

Z novim študijskim letom je marsikateri študent postavljen pred izziv: hrano si moraš pripravljati sam! Pred teboj so ključne sestavine, ki so poceni, kakovostne in obstojne ter zato idealne za vsak študentski špajz.

Testenine

Na študentskem meniju so testenine nepogrešljive. Priprava je hitra in enostavna, saj moraš le slediti navodilom na pakiranju. Nasitile te bodo za dlje časa in ti dale energijo.

Banane

So idealen sadež, saj vsebujejo vsa potrebna hranila. Lahko jih hraniš v hladilniku ali na sobni temperaturi. Če kupuješ banane, ki so še zelene, bodo zdržale cel teden. Vkomponiraš jih lahko v smuti, narežeš v jogurt ali si narediš banana split.

Jajca

Jajce je živilo z idealno aminokislinsko sestavo. Beljak je sestavljen iz vode in beljakovin, v rumenjaku pa je obilica dobrega holesterola. Jajca so sicer bolj pokvarljivo živilo, vendar bodo v hladilniku ostala sveža dlje. S kuhanim jajcem lahko obogatiš toast ali solato, pečeno jajce pa je zajtrk prvakov!

Probiotični jogurt

Lahko se ti zgodi, da boš imel zaradi menjave okolja začetne težave s prebavo. Pri tem so ti lahko v pomoč probiotični jogurti, ki vsebujejo dobre bakterije in te bodo v tvojem črevesju zopet vzpostavili red. Jogurt se odlično znajde v družbi svežega sadja ter polnozrnatih kosmičev.

Tunina v olju

Konzerve s tuno lahko uporabiš za katerikoli obrok dneva. Imajo dolg rok trajanja in so okusne hladne ali kot topla priloga. Tunina je odlična v kombinaciji s testeninami ali kruhom, enkratno pa se dopolnjuje s sezonsko svežo zelenjavo.

Čaj

Poleg kave je čaj najpogostejši topli napitek. Zelo poceni prideš do okusne pijače, ki jo lahko tudi ohladiš in piješ namesto sokov. Najboljše pri vsem je, da imaš pod kontrolo količino zaužitega sladkorja in se na ta način izogneš nihanjem. Škatla filter vrečk ima zelo dolg rok trajanja in te lahko počaka tudi čez počitnice.

Prejšnji članekNov član ekipe Študent je minimoto prvak Tadej Maver Guštin
Naslednji članekKaj nas lahko nauči knjiga Živeti po mačje?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.