Kaj nas lahko nauči knjiga Živeti po mačje?

Vsi ljudje smo pod Soncem enaki, a se razlikujemo v eni stvari. Ali naše srce pripada psom ali mačkam in tu lahko pride do veliko prepirov. In za vse pasje navdušence moram priznati, da ta recenzija knjige ne govori o psih. Vseeno pa vam svetujem, da preberete tako recenzijo in knjigo, saj se lahko tudi tisti, ki so jim psi ljubši, veliko naučijo iz nje. Kako živeti po mačje?

Živeti po mačje je lahko tvoj nov moto

Mačka je svobodna, mirna, radovedna, opazujoča, zaupljiva, trdoživa, previdna, elegantna, tiha, karizmatična, ponosna, neodvisna … Same zavidanja vredne lastnosti, po katerih se je smotrno zgledovati in jih prenesti v svoj vsakdan. Nič čudnega, da si vsi želijo biti bolj podobni mački!

Stéphane Garnier in njegov mačkon Ziggy vam bosta na zabaven in razumljiv način razložila, kako živeti bolje po mačjem vzoru. Postanite radovedni, najdite notranji mir, zahtevajte, kar vam pripada. Svobodno se gibajte, mislite in odločajte. Ne podlegajte pritiskom okolice in ohranite hrbtenico. V službi ali doma. Mačka vam bo pokazala, kako se upreti stresu, ohraniti neodvisnost in izžarevati karizmo.

Živeti po mačje: Stéphane Garnier, prevedel Luka Novak, založba Vida, 208 strani.

Mačje življenje je že mnogo let predmet nešteto študij in tu ne govorimo le o pristankih na nogah ali devetih življenjih. Govorimo o popolni sproščenosti, samozavesti, radovednosti, svobodi in miselnosti. Prav ta miselnost oziroma mačja miselnost je tista, ki bi se je bilo pametno nalesti od naših mačk. Če bi upoštevali vsaj tretjino vseh nasvetov v knjigi, bi bilo naše življenje lepše in slajše. Pa ne samo naše, temveč tudi tistih okoli nas. Saj veš kaj pravijo, mačja miselnost lahko resno koristi vam in ljudem okoli vas.

S prisrčnimi ilustracijami, ki ponazarjajo trenutke v mačjih življenjih in kratkimi opisi mačjih vrednot je Živeti po mačje prav fletna knjiga. Kot iz vsake, lahko tudi iz te izvlečemo marsikaj pametnega, kar bi načeloma lahko že vedeli. Živeti po mačje je knjiga za vse tiste, ki obožujete mačke in ki jih ne prenesete. Knjiga z nasveti, da boste lahko zaživeli polno življenje brez skrbi in tegob. Kot mačka.

Recenzijo nam je omogočila založba Vida.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekŠtudent kuha – 6 živil, ki predstavljajo temelje študentske kuharije
Naslednji članekMorske kumare so novo superživilo: dosegajo namreč vrtoglave cene

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.