Trendi sladoledov za poletje 2023

ice cream, dessert, food
Foto: stevepb iz Pixabay

Poletje je čas, ko se sladoledne lučke in korneti začnejo taliti na jeziku. Vsako leto prinaša nove in edinstvene trende tudi na področju sladoledov. In leto 2023 ni izjema! Novi okusi, teksture in inovativne kombinacije bodo tudi letos navdušile in osvežile v vročih poletnih dneh.

Ne glede na to, ali si tradicionalist ali avanturist, letos boš našel sladoled, ki bo prav zate. Preberi si o najnovejših trendih, ki bodo kraljevali na sladolednih stojnicah in v slaščičarnah ter se pripravi na okusno poletno sezono!

Sladoledi z okusi po slaščicah

Bi raje sladoled ali slaščico? Zakaj bi izbiral, če imaš lahko oboje! Okusi kot so čokoladni brownie, »birthday cake« in tortica red velvet bodo olajšali izbiro najbolj sladkosnedim.

Colorful Birthday cake ice cream with Birthday decoration and ice cream waffle cones, white gray background copy space
Foto: Rimma_Bondarenko iz iStock

Ne le okus, ključna je tudi tekstura

Običajni mlečni sladoledi brez teksture preprosto ne morejo tekmovati s kepico, ki v sebi skriva koščke piškotka, čokolade ali oreščkov. Dodatki v sladoledih so letos še bolj zanimivi in proizvajalcem omogočajo, da pokažejo svojo kreativnost. Običajen okus sladoleda dvignejo na nov nivo, hkrati pa omogočajo preizkušanje drznih kombinacij. Če le imaš možnost, letošnje poletje poskusi mochi sladoled. Majhna kepica mehkega mochi testa v notranjosti skriva kremast sladoled – zanimiva in okusna kombinacija.

Nostalgični okusi

Trend nostalgije na področju hrane je v velikem porastu – kar se bo brez dvoma poznalo tudi pri ponudbi sladoledov. Pri tem gre predvsem za domače okuse in kombinacije, ki vzbujajo udobje ter nas popeljejo v preteklost, v čas otroštva. Retro okusi vključujejo vanilijev sladoled z malinovim prelivom, okus rabarbare in okus jajčne kreme (custard).

Ripple (vanilla raspberry or strawberry) ice cream scooped out of a container with a utensil.
Foto: Denira777 iz iStock

Sladoled »z vsem«

Številni lokali in slaščičarne so gostom prepustili še več izbire pri oblikovanju perfektne sladice: poleg različnih okusov sladoleda ponujajo še celo paleto dodatkov, ki jih lahko dodaš in kombiniraš po lastnih željah. Ti vključujejo prelive, smetano, mrvice, piškotke, vaflje, bonbončke, oreščke in celo sladkarije priljubljenih znamk – snickers, bounty, oreo in twix so le nekatere med njimi. Rezultat? Bogato obložene sladice, ki odlično izgledajo tudi na Instagramu 😊.

Shop with plastic bowls or containers full of white chocolate chips, multi colored sweets and toppings to add to the ice cream.
Foto: Sara Chocarro iz iStock
VIRBidfood
Prejšnji članek5 receptov za suši, ki jih lahko pripravi vsak
Naslednji članekTerapija s psihedeliki – revolucija na področju psihoterapije?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.