Večerja v 20 minutah: Mac and cheese

Mac and cheese

Se še vedno držiš novoletnih zaobljub, ali so te kulinarične dobrote že zapeljale v greh? 😉 Privošči si cheat day s hitrim in enostavnim receptom za najbolj slavno testeninsko jed.

Joey, friends.

Potrebuješ:

  • tvoje najljubše testenine (100 g na porcijo),Testenine
  • 2 žlici masla,
  • 2 žlici moke,
  • 2 stroka česna,
  • 2 dl mleka,
  • dve žlici kisle smetane,
  • sir (čedar, gauda, edamec),
  • sol, poper in muškatni orešček.

1. V kropu slane vode skuhaj testenine po navodilu na embalaži. Medtem v kozici na srednji temperaturi raztopi maslo.

2. Oba stroka česna nasekljaj na drobno in dodaj maslu. Premešaj in počakaj, da prijetno zadiši po česnu. Pazi, da česen ne postane rjav, sicer bo zagrenil okus.

3. Dodaj moko in z metlico za stepanje dobro premešaj. Ko moka postane zlate barve, dolij mleko in še vedno mešaj z metlico.Ribanje sira.

4. Ko osnova postane lepo kremna in brez grudic, znižaj temperaturo in dodaj začimbe.

5. Kislo smetano vmešaj v omako in kuhaj še 5 minut na nizkem ognju. Po 5 minutah dodaj nariban sir in mešaj, da omaka postane gladka in brez grudic.

6. Sirovo omako odstavi in vmešaj odcejene testenine. Na tej točki lahko dodaš poljubne sestavine po okusu: popečeno slanino, drobnjak, pečena piščančja prsa, brokoli, šampinjone, …

7. Mac and cheese je pripravljen za postrežbo, lahko pa ga dodatno zapečeš v pečici.

Sam doma je testenine.

Poglej tudi recept za Piščančji žur. Dober tek!

Junior novinar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.