Kako se znebiti komarjev?

Poletje, pikniki in sončni dnevi. Ko le ne bi bilo komarjev! Ker tudi mi sovražimo komarje, smo pripravili seznam stvari, ki ti lahko pomagajo, da se izogneš nadležnim pikom in srbenju.

Zakaj nas imajo komarji tako radi?

Krvna skupina tipa 0

Komarji nas pikajo, ker samice potrebujejo beljakovine iz naše krvi za razvoj jajčec. Raziskave kažejo, da so ljudje s krvno skupino 0 bolj podvrženi pikom komarjev kot ljudje ostalih krvnih skupin.

Globoko dihaš?

Komarji svojo tarčo zaznajo tako, da se orientirajo po ogljikovem dioksid, ki ga izdihujemo. Če torej ponoči bolj globoko dihaš, si večja tarča za komarje.

Potenje

Komarji ne zaznajo le ogljikovega dioksida, temveč jih privlači tudi človeški pot. Zato poskrbi, da se po večernem teku takoj stuširaš in tako boš zmanjšal možnost napada komarjev!

Pitje piva

Čeprav zveni čudno, te pitje piva naredi bolj privlačnega za komarje. Razlog za to še ni potrjen, a nekateri menijo, da je to zaradi alkohola in posledično povišane telesne temperature.

Kako lahko pike komarjev preprečimo?

Komarji in kako se jih znebiti.

Stoječa voda

Če imaš na vrtu veliko komarjev, se znebi stoječe vode. Stoječa voda namreč privablja komarje, saj jim nudi ugodne pogoje za razmnoževanje.

Rastline, ki odganjajo komarje

Pri dekoraciji vrta upoštevaj tudi to, katere rastline so naravni odganjalec komarjev. Ena izmed teh je sivka, ki ne samo božansko diši in lepo izgleda, ampak bo tudi odgnala nekaj nadležnih komarjev, ki se skrivajo na tvojem vrtu. Komarje odganjata še limonina trava in bazilika.

Nosimo svetla oblačila

Če se odpravljaš na piknik ali zgolj na večerni sprehod, si obleci svetla oblačila. Komarje namreč bolj privlačijo temna oblačila kot svetla, če pa pri tem oblečeš še majico na dolge rokave, boš še bolj zaščiten, saj komarji težje pikajo skozi oblačila, ki so debelejša.

Eterična olja

Eterično olje limoninega evkaliptusa je naraven odganjalec komarjev! Poleg te funkcije pa še lepo diši in v tvojem domu ustvari eksotičen vonj.

Sončni vzhod in sončni zahod

Komarji so najbolj aktivni ob sončnem vzhodu in ob sončnem zahodu. Če se jim torej želiš vsaj malo izogniti, se izogibaj branju knjige v viseči mreži ob tem času, saj jih je takrat največ.

Spreji proti komarjem

Čeprav je to najbolj očitna rešitev, je tudi najbolj učinkovita. Naj te ne bo strah pošpricati svojih oblačil s sprejem proti komarjem! A pazi, če se špricaš po telesu, spreja ne nanašaj po kremi za sončenje, saj ta zmanjšuje njegovo učinkovitost!

Prejšnji članekZačasni tattooji
Naslednji članekMetalDays – green is the new black

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.