5 najboljših lepotnih izumov leta 2022

Theraface Pro
Foto: Therabody

Če se ne poglabljamo v svet lepote in ličil, se morda zdi, da se v njem ne spreminja prav veliko. Zdi se, da je set ličil še vedno enak kot včasih, ne spreminjajo se niti obiski pri frizerju ali različne masaže in tretmaji. Vendar tudi na tem področju izumitelji ne počivajo in uporabnikom ponujajo vedno nove izdelke. Revija TIME je sestavila seznam najboljših izumov leta, tokrat pa smo se posvetili lepotni industriji. Izbrali smo pet najboljših lepotnih izumov letošnjega leta, ki so nas prepričali zaradi njihove izvirnosti in uporabnosti.

Milo za telo brez embalaže

Industrija osebne nege in kozmetike ima velik problem s plastiko. Če se zazremo po kopalnici, hitro ugotovimo, da skoraj ni produkta, ki ne bi vseboval plastike. Podjetje Plus je ustvarilo lističe za umivanje telesa, ki so zaviti so v vrečke, topne v vodi. S tem želijo spodbujati okolju prijazno kozmetiko, ki presega steklenične za ponovno polnjenje. Lističi za umivanje se ob stiku z vodo spremenijo v vlažilno peno, s katero se umijemo, embalaža pa se preprosto raztopi v odtoku. Izdelek je že na voljo na spletni strani podjetja in v ameriških trgovinah Target.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PLUS (@cleanwithplus)

Veganska rdeča šminka

Klasična rdeča šminka je skorajda nujen kos ličil, sploh na posebnih dogodkih in zabavah. Do nedavnega je bila šminka nedostopna veganom, saj se rdeč pigment, imenovan karmin, pridobiva iz zdrobljenih žuželk. Pigmenta do nedavnega niso znali pridobiti iz ne-živalskih virov. Po treh letih raziskav je blagovna znamka veganske kozmetike Hourglass, pripravila alternativo karminu. Veganska alternativa je že v postopku patentiranja in omogoča enako rdečo barvo kot šminka živalskega izvora. Šminka, imenovana Red 0, bo kmalu na voljo kupcem, prijazna pa bo tudi do okolja, saj bo aplikator šminke mogoče ponovno napolniti.

Theraface Pro
Foto: Therabody

Masaža za obraz in še več

TheraFace PRO je vsestranska naprava, namenjena celostni negi obraza. Vključuje šest funkcij. Masažna nastavitev sprošča napetost okoli čeljusti in sinusov, s pomlajevalnimi magnetnimi nastavki pa vrača napetost koži. S posebno rdečo svetlobo neguje drobne gube ter neguje kožo z mehko krtačo z gumijastimi ščetinami.

Sušilnik za lase na hladen zrak

Sušilniki za lase se v zadnjem stoletju skorajda niso spremenili. Vsi delujejo tako, da mokre lase sušijo z vročim zrakom. Zuvi Halo je povsem nov sušilnik za lase, ki za sušenje uporablja infrardečo svetlobo. Pri razvijanju izdelka so posnemali način izhlapevanja vode na Zemlji s pomočjo sončne svetlobe. Infrardeča svetloba prenese energijo neposredno v vodo, zato sušilnik deluje na hladen zrak. Hladnejši zrak za lase pomeni manj toplotnih poškodb, večjo vlažnost in zdravje las ter daljšo obstojnost barve. Zuvi Halo porabi do 60 odstotkov manj energije kot klasični sušilniki in deluje z nizko glasnostjo.

Domača naprava za barvanje las

Obisk frizerskega salona je lahko precej drag, še posebej, če si zaželimo barvanih las. Rešitev je seveda barvanje doma, ki pa zna biti precej zapleteno, zamudno in nerodno. Podjetje L’Oréal je predstavilo novo napravo za barvanje las doma, imenovano Colorsonic. Gre za neke vrste krtačo, ki omogoča enakomerno razprševanje barve. Naprava hitro in temeljito prekrije lase in preprečuje kapljanje barve. Barva in razvijalec barve sta ločena in se zmešata šele ob prižigu Colorsonic-a, kar ustvari želeni odtenek. Na voljo bo 40 odtenkov barv, izdelek pa naj bi na prodajne police prišel aprila prihodnje leto.

The At-Home Haircolor Experience, Reinvented. Introducing Colorsonic by L'Oréal.

VIRTHE BEST INVENTIONS OF 2022
Prejšnji članekBrezžične slušalke kot nadomestek slušnim aparatom?
Naslednji članekVihar odmevov zaključi tetralogijo Zrcalke

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.