Vihar odmevov zaključi tetralogijo Zrcalke

Tetralogija Zrcalka pisateljice Christelle Dabos se zaključuje s knjigo Vihar odmevov
Tetralogija Zrcalka pisateljice Christelle Dabos se zaključuje s knjigo Vihar odmevov

Vihar odmevov je četrta knjiga Christelle Dabos v zbirki Zrcalka. Po predhodnikih Zimska zaročenca, Izginotja na mesečini in Spomin Babilona se zgodba Ofelije končuje. Vsaj naj bi se, saj pri uspešnih mladinskih knjižnih serijah nikoli ne vemo. Tetralogija je zaključena, zadnja knjiga pa odgovori na vsa naša vprašanja, obenem pa naslovi nekaj novih, kar je ravno dovolj upanja za tiste bralce, ki bi želeli upati v nedogled na vsaj še eno knjigo.

Spomin na zbirko Zrcalka Christelle Dabos

Zimska zaročenca, Izginotja na mesečini in Spomin Babilona so prvi trije deli zbirke Zrcalka (La Passe-miroir), ki jih je prevedla Živa Čebulj. Nepozabna junakinja, pripovedno razkošen, v skrivnosti zagrnjen svet, kristalna eleganca sloga – in neizprosna zarota v osrčju zgodbe. Voilà! Kaj več bi si lahko bralci še želeli, ko vstopajo v novi fantazijski svet? Verjetno nič drugega kot konstantno kakovost vseh delov, česar pri Zrcalki ne manjka.

Svet je že skoraj padel s tečajev. Oboki so se začeli krušiti in sesuvati. Uničenje je mogoče preprečiti le na en način: treba je najti krivca. Treba je poiskati Drugega. Toda kako, če nihče ne ve niti, kakšen je? Ofelija in Thorn se skupaj odpravita po sledi odmevov, nenavadnega pojava, za katerega se zdi, da je ključ do rešitve skrivnosti. Spustiti se bosta morala globoko v zakulisje Babilona in še globlje v svoj lastni spomin. Medtem pa bi si na Podmilonebju Bog lahko prilastil moč, po kateri tako hlepi. Bog ali Drugi, kdo izmed njiju je hujša grožnja svetu fantazije?

Vihar odmevov je čudovit zaključek knjižne serije

Še tako odlična zgodba, pletenje razmerij, razkrivanje zapletov in odgovarjanja na vprašanja so lahko uničeni, če je konec slab. Na srečo temu ni tako. Vihar odmevov je zaključek, kot se šika. Kljub temu pa je vredno dodati, da če se avtorica odloči nadaljevati, bi načeloma to lahko storila. Pri tem bi sicer naletela na kar nekaj dvignjenih obrvi, a to je že neka druga, morda povsem izmišljena zgodba.

Vihar odmevov: Christelle Dabos, prevedla Živa Čebulj, založba Sanje, 424 strani.

Christelle Dabos zaključi svojo tetralogijo in nam sporoči, da je za spremembo največkrat potreben trud skupine in ne le posameznikov. Prav ta val pa se lahko sproži zaradi posameznika ali posameznice. Četudi smo lahko skozi serijo videli tistih nekaj trenutkov, ki jih je temeljila na že obstoječih delih, je ustvarila svoj svet. In kako fantastičen in originalen je svet Zrcalke. Zaključila se je čudovita knjižna serija in po letih veselja je zdaj napočil trenutek, ko pademo na realna tla in ugotovimo, da je konec prelepega literarnega obdobja.

Recenzijo nam je omogočila založba Sanje.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članek5 najboljših lepotnih izumov leta 2022
Naslednji članekJe sezamovo mleko prihodnost mleka?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.