Amabilia Lingerie – ročno izdelano spodnje perilo slovenske ustvarjalke

Dvaindvajsetletna študentka Oblikovanja tekstilij in oblačil Manca Drusany je kreativna sila v ozadju znamke Amabilia Lingerie. Gre za ročno izdelano spodnje perilo iz naravnih in trajnostnih materialov. V sebi združuje lepoto čipke in udobnost bombaža.

Začelo se je kot poskus

Podjetniška pot se je začela kot poskusni projekt na faksu, ki pa se je razvil v čisto svojo blagovno znamko. Manca pravi, da je »pot kar dolga, preden ugotoviš, kaj deluje in kaj ne, ko ti pa enkrat uspe, pa je to nekaj najbolj presenetljivega«. Začela je z modrčki s sprednjim odpiranjem, ki še posebej prav pridejo tistim puncam, ki težko odpirajo modrčke na hrbtu ali so imele celo kako operacijo.

Manca v spodnjem perilu drži rože v rokah

Poseben poudarek je na naravnih materialih, saj je danes zelo težko najti spodnje perilo, ki ne vsebuje poliestra. Amabilia, ime, ki sicer izvira iz latinske besede za ljubko in lepo, je perilo, ki ni podloženo in ne utesnjuje, hkrati pa je še naravno ter prijetno za kožo. V njem se ženske počutijo svobodno.

Naravno je najboljše

Odločitev za naravne materiale je bila prisotna od začetka. Spodnje perilo je v stiku z najbolj intimni deli telesa, zato moramo paziti, kaj oblečemo. Večji del perila Amabilia Lingerie je zato izdelan iz skoraj 100 % bombažnega jerseyja z OEKO-Tex Standard 100. To pomeni, da je bil testiran za škodljive snovi in ne vsebuje škodljivih kemikalij. Zgolj elastike in čipke zaradi udobja ne morejo biti iz ekoloških materialov, vendar Manca upa, da se bo to nekega dne spremenilo.

Čipkast rob spodnjega perila z znakom Amabilia

Trenutno ekipo sestavljata samo Manca in njen oče. Manca torej ročno izdela čisto vsak kos spodnjega perila. Vsak korak je zelo personaliziran, izdelki pa so narejeni v manjših količinah in z veliko dobre energije. V njenih rokah je tudi skrb za marketing, medtem ko oče vodi birokracijo. Bi kdaj želela razširiti ekipo? Manca pravi, da »bi radi ekipo obdržali dokaj majhno, saj se nam zdi, da lahko tako vse ostane bolj kvalitetno in unikatno ter posledično znamka in odnosi pristni«.

Načrti za prihodnost

V prihodnosti Manca namerava dodati še nove modele perila in tudi druge kose oblačili. »Želja je ustvarjati tudi iz drugih trajnostnih in naravnih materialov, kot sta na primer lan in svila, mogoče tudi ustvariti kakšne svoje vzorce čipke«. V izdelavi je tudi spletna stran, ki bo kmalu omogočala lažji nakup. Amabilia Lingerie lahko slediš na Facebook ali Instagram profilu in spremljaš podjetniško pot nadobudne modne ustvarjalke.

Modrček visi na obešalniku

Urednica revije Študent

Prejšnji članekPristanek roverja na Marsu kar v živo!
Naslednji članekKako pogosto bi morali prati svoje obleke?

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.