Jesenska modna zgodba v laseh!

Rack with stylish women's summer clothes. Concept for shopping store, beauty, fashion.
Foto: Viktoriya Kraynyuk iz iStock

Pa je tu še ena jesen in z njo tudi najnovejše modne jesenske frizure.

Vas zanima, kakšni so trendi spenjanja las, kako naj se postrižejo ljubiteljice kratkih frizur, kakšno barvanje las je letos najbolj »in«? In kaj je “out”? S čim boste zares zgrešili in česa se morate najbolj izogibati?!
Pričeske prihajajočih mrzlih dni bodo predvsem preproste, zanimive, daljše ali krajše, zares za vsak okus nekaj.

Smernice
Med najnovejšimi modnimi frizerskimi »podvigi« letos je vrnitev čopa na stran. Dolgolaske lase gladko počešite na stran in jih zvežite z zanimivo elastiko ali še bolje trakcem, ki je letos novost v svetu frizur. Če želite ustvariti bolj dodelan ali bolj večerni videz, se poigrajte še z modnimi dodatki, toda ne pretiravajte, saj veste – manj je več!
Dame, ki ste zveste pažu, se lahko odločite za novo jesensko spremembo, ki potrebuje le malo vašega časa. Lase si skodrajte in z lasnicami spnite visoko nad tilnikom.Ustvarile boste glamurozen videz, ki bo očaral.
Ljubiteljice fru fruja, še vedno se lahko odločite in si sprednje lase postrižete, toda nič več ravno. Fru fru naj bo postrižen tako, da bo na čelu postrižen in počesan na stran.

Večerni videz naj bo dodelan
Lase čim bolj pogladite in jim dodajte kakšen preparat za sijaj ter jih spnite na stran. Lahko se odločite za figo oz. še najbolje, da se same malo poigrate z lasnicami in tako ustvarite unikatno frizuro in edinstven rezultat. Za piko na i … na obraz naj vam pada pramen ali dva valovitih las.
Kratkolaske bodo letošnjo jesen med najpogumnejšimi. Asimetrično in kratko bo »rezervirano« za dame s specifičnim okusom in dodelanim videzom. Rezultat bo poln plasti, različnih dolžin in kakšnega pramena, ki pada na obraz in s katerim boste zares izstopale. Pogumno!

Pričeske za vsak dan so preproste – tudi letošnja
Lase spnite v figo, čim bolj visoko na lasišču, vse skupaj pa »začinite« s še vedno modnim trakom. Jesenske različice teh lasnih dodatkov so za malenkost tanjše od poletnih, narejene in umetnega usnja, prevladujejo pa predvsem v temnih odtenkih.
Za zares glamurozen večer je potrebna tudi razkošna in bogata pričeska. Če nimate časa za obisk frizerskega salona, se odločite za najbolj enostavno večerno frizuro – figo. Spnite jo čim bolj pravilno, nizko nad tilnikom, lase pogladite ter jim dodajte lesk.
Da so v raznorazne fige in druge »samokreacije« speti lasje popoln jesenski »boom«, smo že povedali. Novost pa so predvsem skodrani in v raznorazne frizure speti lasje. Velikokrat prekrivajo tudi del ušes, obvezno pa spredaj na obraz pada vsaj pramen, če ne dva, valovitih las.
TOP povratek pa gre gotovo pripisati prečki na sredino. Frizura, za katero potrebujemo le daljše, zdrave lase in pozor … letos brez likanja!

Novost za tiste z malce drugačnim imidžem
Nizko in povsem preprosto spet čop, ki ga spredaj nadgradi »gelirana« strešica. Nova, drugačna in samosvoja, zakaj pa ne!
Tudi jesen ne bo minila brez ljubkih kitk. Že poleti so kraljevale v modnem svetu, jeseni pa se vračajo v nekoliko bolj sproščeni različici. Naj bo čim bolj razrahljana in spletena bolj pri koncu las. Spletena naj bo na stran. Zanjo potrebujete le nekaj sekund dela, zato jo uvrščamo med najbolj priljubljene jesenske frizure.
Malo podaljšan paž je najnovejša zapoved iz frizerskih vrst. Zraven se poda fru fru, lasje pa nikakor ne smejo biti zravnani z likalnikom, temveč kodre poudarite in jim končno pustite »zadihati«.
Moda se spreminja in modne gurmanke boste navdušene nad novimi in zares drugačnimi frizurami. Ali vam bolj ustrezajo kratki ali daljši, dolgi ali ravni, speti ali sproščeni lasje, pa se odločite na podlagi vaše osebnosti, lastnega imidža in seveda na podlagi vašega dobrega počutja. Če se v nečem odlično počutite, bo tudi rezultat temu primeren.

Tjaša Kržišnik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.