Kakšna je razlika med BB in CC kremo?

Včasih zna biti puder zelo nadležen. Všeč nam je, da prekrije nepravilnosti in poenoti ten, vendar je lahko neprijeten, saj nudi občutek »težkosti«. Sploh pomladi in poleti, ko so temperature višje in se spotimo že s petimi koraki, zelo hitro opazimo to nadlogo.

Zato iščemo primerne alternative, ki nam lahko pomagajo v podobnem smislu, vendar brez omenjene »težkosti«. Dve taki alternativi predstavljata BB in CC krema. Ker pa je na svetu toliko različnih krem, včasih pride do zmede. Pri tem se ne zavedamo, da so razlike med kremami lahko velike. Zato smo se odločili zadevo razčistiti in ti pomagati pri odločitvi.

BB krema

Bistvo BB kreme (beauty or blemish balm) je, da nudi solidno alternativo težkim, tekočim pudrom. Kožo navlaži, jo ščiti pred UV žarki in zmanjša vidnost nepravilnosti. Poleg tega nudi anti-age učinek, zato ni presenetljivo, da je izredno popularna.

Vendar krema ne nudi najboljše prekrivnosti, zato moraš pri nakupu to vzeti v zakup. Je primernejša za posameznike z manjšimi kožnimi težavami. Prav tako je ne bi priporočili osebam z mastno kožo, saj ob nanosu koža izgleda navlažena in sijoča. Tako lahko »masten videz« samo še poslabša. Seveda pa težavo lahko rešiš z matiranim pudrom v prahu. Konec koncev, za vsako težavo obstaja rešitev!

Koža.
Slika je simbolična. Foto: Today

CC krema

Če se ti težava majhne prekrivnosti zdi prevelika, priporočamo CC kremo (colour correcting), ki je bolj prekrivna od prejšne in izboljša ten kože, kar je tudi njena glavna lastnost. Vsebuje pigmente, ki nevtralizirajo rdečico, podočnjake, pigmentacije in podobne težavice. Z vsebnostjo vitaminov kožo nahrani, navlaži, zgladi in umiri. Tako je z vsemi naštetimi značilnostmi najprimernejša za ženske v srednjih letih.

Nasmejana gospa srednjih let.
Slika je simbolična. Foto: Allure

Končni rezultat

CC krema ima pravzaprav vse lastnosti, ki jih ima BB krema, vendar bolj prekriva nepravilnosti kože in je primernejša za mastno kožo, saj ne vsebuje olj tako kot BB krema. Mogoče je CC najprimernejša za starejše posameznice, BB pa bi lahko priporočili vsem starostnim skupinam.

Zaradi tako majhne razlike v imenu krem včasih ne pomislimo, da je razlika v končnem rezultatu lahko kar velika. Pred nakupom kakršnihkoli kozmetičnih produktov ti zato priporočamo, da se glede teh prej pozanimaš in premisliš, kaj bi tebi najbolj odgovarjalo glede na tvoje specifične težave, skrbi oziroma kožno situacijo.

Prejšnji članekKako se slončki zahvalijo osebi, ki jim je rešila življenja
Naslednji članekStranski učinki po cepljenju nastanejo zaradi placeba

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.